Druhá řada seriálu Médium bohužel nebude

Knihy Novinky Seriály

Úspěšný scifi seriál, který se loni objevil na Prime Video, byl sice dříve obnoven pro další sezónu, teď to ale dopadlo úplně jinak.

Osmidílný seriál Médium vypráví příběh o mladé ženě rozpolcené mezi dvěma okamžiky v čase. V seriálu hraje Chloë Grace Moretz postavu Flynne Fisher, ženu, která se snaží držet pohromadě kousky své rozpadlé rodiny v zapomenutém koutě Ameriky. Flynne je chytrá, ambiciózní a odsouzená k záhubě. Nemá budoucnost. Dokud ji budoucnost sama nezavolá.

Flynne najde způsob, jak se přenést o 70 let do budoucnosti, kde se stane svědkem pádu londýnské společnosti. Nahlédneme do budoucnosti, kterou se Flynne bude muset naučit navigovat. Vidíme obří sochy tyčící se nad Londýnem, zabijáky bez tváře, co čekají, aby pronásledovali svou kořist, a úžasné technologie, jako jsou výbušniny a neviditelná auta. Přestože budoucnost má lepší nástroje než minulost, také se zdá, že město chátrá, prázdné budovy a temné uličky se šíří Londýnem jako mor.

Knižní předloha Williama Gibsona, Médium, u nás v českém překladu vyšla v roce 2020 u nakladatelství Laser-books. Jde o thriller od kmotra kyberpunkové revoluce zasazený do „skoro“ současné Ameriky.

Bohužel podle posledních informací se Amazon rozhodl od pokračování seriálu díky stále probíhající stávce v Hollywoodu upustit. Podle všeho zatím není jasné, kdy stávka vůbec skončí, takže by se s tvorbou scénáře i samotným natáčením dostali do takového skluzu, že bychom se druhé řady možná dočkali až v roce 2025, což je už pro Amazon až moc pozdě a diváci by za tu dobu mohli ztratit zájem. Nekončí tak jen Médium, ale také seriálové Velké vítězství, které vycházelo ze stejnojmenného filmu z roku 1992.

Zdroj informací a obrázků: Deadline.com, Collider.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge