Hulu chystá seriál na základě Skleněného trůnu

Knihy Novinky Seriály

Není to tak dávno, co jsme vám přinesli poměrně obsáhlý článek ohledně prodlužování sérii z pera Sarah J. Mass, a máme tu další novinku – seriál!

Americká stanice Hulu se chystá jít v šlépějích úspěšnějšího Netxlifu a Amazon Prime Instant Videa a nejen, že se stane opět placenou, ale také se pustí do svých vlastních seriálu. V plánu je zatím pilotní díl Queen of Shadows, který bude vycházet z prvního dílu série Skleněný trůn.

Scénář napíše Kira Snyder, ta stojí za úspěšným seriálem The 100, a režie se ujme Anna Foerster, která natáčela pár epizod Cizinky (Outlander) a koncem tohoto roku půjde do kin také poslední Underworld.

throneofglass

Oficiální synopse seriálu zní takto: „Ve světě bez magie, kde říši železnou rukou vládne král, je nájemná vražedkyně Celaena povolána do hradu. Ne, aby zabila krále, ale aby si vybojovala svou svobodu. Pokud se jí v klání podaří porazit 23 vrahů, zlodějů a válečníků, bude z vězení propuštěna, aby se stala královým šamipónem.

Korunní princ jí bude provokovat. Kapitán stráží ji bude ochraňovat. Jenže v hradu ze skla je něco daleko nebezpečnějšího – něco, co přišlo zabíjet. Když její soupeři začnou jeden po druhém umírat, Celaenin boj za svobodu se změní v boj za přežití a v zoufalou snahu zastavit zlo dřív, než zničí celý její svět.“

Pokud se pilot uchytne, objedná Hulu celou sérii, tak uvidíme, jak to nakonec dopadne.

Zdroj informací a obrázků: Deadline.com, Hypable.com. Goodreads.com

11 thoughts on “Hulu chystá seriál na základě Skleněného trůnu

  1. Skleněný trůn patří mezi mé nejoblíbenější série vůbec, a jeho zfilmování by pro mě byla skvělá zpráva, nebýt jedné události. A ta se týká mé další nejoblíbenější série Nástrojů smrti, a jejich zpracování jako seriálu, tam mě naprosto zklamal už výběr herců, takže po téhle zkušenosti se strašně bojím toho, jak moc by mohli zkazit Skleněný trůn. Strašně moc doufám že vyberou dobré herce aspoň pro Celaenu, Doriana a Chaola. 🙂

    1. Já stále věřím v rozdíl zpracování seriálu na kabelovce typu Freeform (dříve ABC Family) a Hulu, Netflixu nebo třeba Syfy. Třeba The Magicians se myslím dost vydařili. S tím, kolik seriálů podle mých oblíbených sérií by mohlo vzniknout, vážně doufám, že se nakonec povedou, i když se nebudou 100% shodovat s předlohou.

    2. Pravda pravda, koukal jsem se a alespon tyto postavy by mohly být lepší. Představoval jsem si je úplně jinak. Celaena krásná, chaol namakanej frajer a dorian s namodralými vlasy s trochou svalů… (Můj názor)

  2. Byla bych opravdu velmi nadšená z filmu. Dočítám druhý dil, a nemohu se dočkat dalších. 🙂

    1. Ohledně seriálu se už skoro dva roky neobjevila žádná informace, kromě toho, že snad měli hotový scénář k pilotnímu dílu. Od té doby nic. Ať už ten výběr herců byl jakýkoliv, určitě nešlo o nic oficiálního 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge