Christopher Paolini o sobě opět dává vědět

Filmy Knihy Novinky Seriály

Nejen, že se chystá nová kniha, možný seriál, ale dočkáme se i ilustrovaného vydání první knihy a dalšího sci-fi.

Už je to přes dvacet let, co světlo světa poprvé spatřil první díl série Odkaz Dračích jezdců, Eragon, a za ty roky si vybudoval docela slušnou fanouškovskou základnu. Čtenáři dychtivě vyhlíželi každý další díl série, kterou vymyslel teprve patnáctiletý Christopher Paolini, který 17. listopadu oslaví čtyřicítku. A tak se není čemu divit, že se rozhodl do dračího světa vrátit.

V březnu se objevila zpráva o tom, že se můžeme těšit na pokračování série v podobě knihy s názvem Murtagh. Jak název napovídá, nová kniha se zaměří na Eragonova rivala Murtagha a bude se odehrávat rok po skončení čtvrté knihy. Když jsme naposledy viděli Murtagha a jeho červeného draka, odešli do vzdálených koutů Alagaësie hledat vykoupení za čas ve službách zlého krále Galbatorixe.

Murtagh přenese čtenáře do elektrizujícího dobrodružství s nebezpečím a intrikami na každém rohu. Svět už není bezpečný pro Murtagha a jeho draka. Zlý král byl svržen a oni musí čelit následkům neochotné role, kterou hráli v jeho hrůzovládě. Nyní jsou nenáviděni a sami, vyhnaní na okraj společnosti.

Když ale Murtagh objeví něco zlého, co se skrývá ve stínech Alagaësie, začíná epická cesta do zemí známých i nezcestovalých, kde on a jeho drak musí použít každou zbraň ve svém arzenálu, aby našli a přelstili tajemnou čarodějnici. Čarodějnice, která je mnohem víc, než se zdá.

Kniha by měla v zahraničí vyjít 7. listopadu a to společně s ilustrovaným vydáním Eragona, který vychází ku příležitosti 20 let od vydání. Zatímco o českém vydání Murtagha zatím víme jen to, že se jej jednou dočkáme, ilustrovaný Eragon vyjde v překladu přibližně 9. listopadu u nakladatelství Fragment.

Vraťte se do světa Eragona ve výpravném vydáním prvního dílu slavné série od Christophera Paoliniho. Nechte se okouzlit osudem chudého farmářského chlapce, který se spolu s dračicí Safirou vydává na nebezpečnou cestu královstvím pod krutovládou zlého krále.

Dokáže Eragon naplnit své předurčení a převzít břímě legendárních Dračích jezdců? Osud celé země možná leží v jeho rukou…

Tím to ale nekončí. 25. října se dočkáme strhujícího románu z univerza bestsellerové série Spát v moři hvězd jménem Fraktální šum.

Píše se 25. července roku 2234: Posádka lodi Adamura objevuje Anomálii. Na zdánlivě neobydlené planetě Talos VII se nachází kruhová jáma o průměru 50 kilometrů. Její pravidelný tvar není dílem náhody. Kdo ji vyhloubil a proč?

Po tom pátrá malý tým výzkumníků. Pro některé z nich je mise životním snem, pro jiné nesmyslným rizikem a pro další zoufalým pokusem najít v chladném a lhostejném vesmíru smysl. Každý krok k tajemné propasti je náročnější než ten předešlý. A v jejich stopách jdou duchové minulosti.

Zdroj informací a obrázků: Paolini.net, Fragment.cz, EW.com NerdsAndBeyond.com

1 thought on “Christopher Paolini o sobě opět dává vědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge