V dubnu se vrátíme do světa Percyho Jacksona

Knihy Novinky Seriály

Koncem dubna se dočkáme hned tří bonusových příběhů v jedné knize a to rozhodně není všechno.

První setkání Percyho Jacksona, Annabeth Chaseové a sourozenců Cartera a Sadie Kaneových nemohlo dopadnout jinak, než že vzduchem létala kouzla a příšery útočily ze všech stran. Mladí polobohové a mágové se tak nebezpečí museli postavit společně.

Přežili, ale co bude dál? Zbraně z božského bronzu a magické hieroglyfy jim pomohou, na vítězství však patrně stačit nebudou. Pokud chtějí porazit dávného nepřítele, který mistrně kombinuje řecká a egyptská zaklínadla, budou muset spojit své síly a spolupracovat…

Bonusový díl Percy Jackson a Egyptští bohové s hrdiny z oblíbených knižních sérií Ricka Riordana vychází už 27. dubna u nakladatelství Fragment.

To ale není všechno. Fanoušci světa polobohů se letos v originále dočkají hned dvou dalšík knih z universa. 2. května vyjde kniha The Sun and the Star: A Nico di Angelo Adventure a měla by dějově navazovat na události série o Apollónovi. Hlavním hrdinou je syn Háda, Nico di Angelo, který slyší volání ze samotného Tartaru.

Vypadá to, že ho volá napravený Titán jménem Bob, kterého tam museli Percy s Annabeth nechat, když odtamtud utíkali. Proroctví Rachel ho ještě víc utvrdí v tom, že se musí vydat na výpravu, aby mu zachránil život a samosebou se k němu musí přidat také Will Solace…

A druhou nově oznámenou knihou je šestý díl původní série o Percym Jacksonovi, The Chalice of the Gods, který by měl vyjít 26. září. Poslední díl série, v níž byli hlavní hrdinové Percy, Annabet a Grover, vyšel v roce 2010, což už je nějaký ten pátek.

Tato kniha by měla vyplňovat události po skončení původních knih a před knihami o Apollónovi, tedy se časově dostaneme do posledních let Percyho střední školy. Podle všeho by mělo jít o jedinou knihu a nejde o začátek nové série. Rick jen zpracoval jednu ze tří myšlenek o Percyho dospívání, nevylučuje tak, že se někdy v budoucnu dočkáme ještě dalších příběhů.

Máme se tedy letos na co těšit. Kromě knih se totiž usilovně pracuje na seriálovém zpracování Percyho Jacksona, který by se měl objevit na streamovací platformě Disney+.

Zdroj informací a obrázků: Fragment.cz, GoodReads.com, EW.com, RickRiordan.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge