Trailer na druhou sérii Nadace je tady

Novinky Seriály

Apple TV+ vypustilo ven trailer k druhé řadě seriálové adaptaci knihy Isaaca Asimova a vypadá to, že se máme na co těšit.

Seriál Nadace sleduje skupinu vyhnanců z rozpadající se Galaktické říše, kteří se vydají na velkolepou cestu s cílem zachránit lidstvo a vybudovat novou civilizaci. První série sleduje Hariho Seldona (Jared Harris), který přichází s vizí, co dokonale předpovídá konec Galaktického impéria a zničení lidské společnosti.

Aby si zachovali znalosti a zajistili, že lidstvo bude v budoucnu prosperovat, pomáhá Hari vybudovat Nadaci, skupinu rebelů, kteří vzdorují Impériu. Příběh trvá stovky let, zatímco několik skupin bojuje o kontrolu nad osudem lidstva.

V druhé sezóně bude Nadace čelit krizi náboženství, protože vůdci začnou používat slova božství k ovládání beznadějných lidí, kteří bojují po pádu Impéria. Obsazení tak rozšiřuje Isabella Laughland jako bratr Constant, duchovní, jehož prací je evangelizace pro Církev galaktického ducha napříč Vnějším dosahem. Další novou náboženskou postavou je „Poly Verisof“ Kulvindera Ghira, cynický vysoký klerik Církve galaktického ducha s alkoholismem.

Dále uvidíme Sandru Yi Sencindiver, Ella-Rae Smith, Dimitriho Leonidase, Bena Danielse, Holta McCallanyho, Mikaela Persbrandta, Rachel House a Nimrat Kaur. I druhá řada by měla mít 10 epizod a objeví se na Apple TV+ v létě 2023. Uvidíme tedy, nakolik budou fanoušci knižní předlohy spokojení tentokrát. První řada si totiž od knihy vypůjčila spíše svět a hlavní myšlenku, jinak si spíš tvůrci dělali, co chtěli.

Nadace u nás popré v překladu vyšla už v roce 1989 pod názvem Základna. Nejnovější vydání pochází z roku 2019 a to díky spolupráci nakladatelství Argo a Triton.

Zdroj informací a obrázků: Collider.com, CSFd.cz, DatabazeKnih.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge