Povídky Roalda Dahla již brzy na Netflixu

Filmy Knihy Novinky

Režisér Wes Anderson natočil čtyři krátkometrážní filmy podle povídek Roalda Dahla, které se brzy objeví na oblíbené streamovací platformě.

Čtrnáct let poté, co přivedl k životu filmovou adaptaci Fantastického pana Lišáka, je Anderson zpět s další adaptací Roalda Dahla – nebo spíše se čtyřmi z nich. Po světové premiéře filmu Podivuhodný příběh Henryho Sugara na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách Anderson přináší tento krátký film a tři další – The Swan, The Rat Catcher a Poison – na Netflix. Anderson přemýšlel o adaptaci Henryho Sugara, příběhu, který ho uchvátil jako dítě, už dvě desetiletí.

Byl tu jen jeden problém: filmař se potýkal s tím, jak vyprávět příběh, aniž by použil Dahlova kouzelná slova. A pak to konečně klaplo – nemusel. „Když jsem konečně měl okamžik inspirace, myšlenka byla: ‚Zajímá mě způsob, jakým Dahl příběh vypráví, stejně jako příběh samotný‘. Pokud to udělám pomocí jeho slov, jeho popisů, pak možná vím, jak na to,“ řekl k filmům Anderson.

Krátké filmy budou vydány stejně jedinečným způsobem, uvidíme tak jeden film denně, počínaje Henry Sugarem 27. září. The Swan, The Rat Catcher a Poison budou následovat 28., 29. a 30. září. Můžeme se tak těšit na Benedicta Cumberbatche, Ralpha Fiennese, Bena Kingsleyho, Deve Patela, Ruperta Frienda a Richarda Ayoadeho.

Podivuhodný příběh Henryho Sugara

Oblíbená povídka Roalda Dahla o bohatém muži, který se dozví o guruovi, který vidí bez použití očí, a poté se rozhodne tuto dovednost osvojit, aby mohl podvádět při hazardních hrách.

The Swan

Povídka mladého dospělého Roalda Dahla o malém/geniálním chlapci nemilosrdně pronásledovaném dvěma velkými/idiotskými tyrany.

The Rat Catcher

Méně známá povídka Roalda Dahla o profesionálním deratizátorovi.

Poison

Známá povídka Roalda Dahla o muži, který ve své posteli objeví spícího jedovatého hada.

Zdroj informací a obrázků: Netflix.com/tudum

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge