Seriál Odsouzeni ohněm přinese příběh děsivé tragédie

Knihy Novinky Seriály

Již 13. ledna se na streamovací platformě Netflix objeví seriálové zpracování knihy Neelam a Shekhara Krishnamoorthyových, která se zabývá tragickou událostí z roku 1997 v Indii.

Sedmidílná minisérie Odouzeni ohněm vypráví příběh manželů, kteří se po tragickém požáru v kině Uphaar musí vyrovnat se smrtí svých dětí a zarputile se přitom pustí do boje za spravedlnost. Abhay Deol hraje Shekhara a Rajshri Deshpande hraje Neelam.

Krishnamoorthyovi zjistí, že tragédii bylo možné odvrátit, kdyby se v divadle neprosadily určité systémové chyby. Zjistili, že podezřelí viníci – vlivní průmyslníci Sunil a Gopal Ansal – zaplatili policistům a dalším úřadům, aby se vyhnuli obvinění, když se snažili rozšířit rozsah svého podnikání v době velké ekonomické prosperity v Indii. S malou podporou dali Krishnamoorthyovi dohromady skupinu, která se skládá z příbuzných dalších obětí, a dovedli boj až na vrchol. Po cestě čelí zastrašování a neúspěchům, ale bojují, protože rodiče se nikdy neotočí zády ke svým dětem, zvláště když nejsou poblíž.

Odsouzeni ohněm vypadá jako citlivá série o tragédii, jejíž následky jsou stále cítit. Kino Uphaar leží z velké části nedotčené v srdci města, dodnes zamrzlé v čase. Režie se ujali Prashant Nair a Randeep Jha. V seriálu také uvidíme Rajesh Tailang, Ashish Vidyarthi, Anupam Kher, Ratna Pathak, Shilpa Shukla an Shardul Bharadwaj.

Zdroj informací a obrázků: Amazon.com, Netflix.com/tudum

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge