První fotky z filmové adaptace knihy Milenec lady Chatterleyové

Filmy Knihy Novinky

V prosinci se na Netflixu objeví adaptace knihy D.H.Lawrence s Emmou Corin v hlavní roli.

Hlavní postavou je lady Constance Chatterleyová, jejíž šťastné manželství se sirem Cliffordem Chatterleym (Matthew Duckett) se brzy pokazí, když se vrátí zraněný a zjizvený z I. světové války. Clifford už nemůže chodit a zachází se svou ženou jako s chůvou, nechal ji osamělejší, než si myslela, že je možné.

Na chvíli je Constanceiným jediným společníkem hospodyně paní Boltonová (Joely Richardsonová, která ve skutečnosti hrála Constance v adaptaci televizního seriálu Kena Russella z roku 1993). Ale věci se změní, když potká Olivera Mellorse (Jack O’Connell), nového hajného na anglickém panství manželů.

To, co začíná jako nezávazné flirtování, se brzy promění ve změť vášní a sexuálních objevů, které ohrožují celou Constanceinu existenci.

Kniha z roku 1928 byla ještě v roce 1960 nařčena z pornografie a málem zakázána. Vedle otevřených popisů milostných vztahů ženy provdané za ochrnutého muže však přináší i kritiku společnosti a jejího uspořádání. Stala se předlohou řady adaptací, včetně českého filmu režiséra Viktora Polesného (1998) nebo francouzsko-belgické verze Pascale Ferranové (2006), oceněné pěti Césary. Nové filmové zpracování režíroval Laure de Clermont-Tonnerre a film by se měl v zahraničí objevit v listopadu ve vybraných kinech, 2. prosince pak na Netflixu.

Zdroj informací a obrázků: Netflix.com/tudum, DatabazeKnih.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge