Amazon začne pracovat na seriálu Blade Runner 2099

Knihy Novinky Seriály

A je to potvrzeno, na Prime Video se dostane další zajímavý sci-fi seriál, který diváky uchvátil už v roce 1982 ve filmovém zpracování a pak v pokračování v roce 2017.

Ridley Scott, který režíroval filmovou verzi z roku 1982, se bude na seriálu producentsky podílet společně se Silkou Luisou, co si vzala na starost také sepsání scénáře. Seriál by se měl dějově odehrávat padesát let po druhém filmu režiséra Denise Villeneuvea. O možném seriálu s názvem Philip K. Dick’s Electric Dreams (Elektrické sny Philipa K. Dicka) se mluvilo už před pěti lety, na produkci se mělo podílet Sony Pictures TV, ale vypadá to, že teď byla potvrzena jiná podoba seriálu s novým názvem.

První film, Blade Runner, vznikl podle sci-fi románu Philipa K. Dicka a je považován za jeden z nejlepších sci-fi románů vůbec. Jeho hlavním hrdinou je detektiv Rick Deckard, jenž pátrá po lidských replikantech. Ti jsou dokonalými kopiemi lidí, androidi používaní na jiných planetách jako manuální síla. Od „opravdových“ lidí je poznáte pouze neschopností empatie a lásky. V hlavní roli se objevil Harrison Ford.

Filmové pokračování, Blade Runner 2049, je dějově zasazeno 30 let po původním filmu. Tentokrát je hlavní postavou důstojník K, kterého si zahrál Ryan Gosling. Ten odhalí tajemství tak zásadní, že je nucen vyhledat Ricka Deckarda, původního Blade Runnera losangeleské policie, toho času už třicet let nezvěstného. Film čerpá z povídky Hamptona Fanchera.

Zdroj informací a obrázků: Deadline.com, DarkHorizons.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge