GoodReads Choice Awards 2014 aneb Nejlepší knihy roku 2014

Knihy Novinky

Stejně jako loni a předloni tu i letos máme (ne)oblíbené hlasování největšího knižního portálu GoodReads o tom, které knihy byly v roce 2014 ty nej. A můžete se ho zúčastnit i vy!

goodreads_miscPokud neznáte portál GoodReads, jako byste nežili. Byl založen v roce 2006 a spuštěn oficiálně o rok později. Jde o jednu z nejrozšířenějších uživatelských databází knih, na níž se setkávají nejen čtenáři se čtenáři, ale také čtenáři a samotní spisovatelé a celkově také lidé z knižního průmyslu.

Pro nás, čtenáře, je to ovšem místo, kde se můžeme pořádně vyřádit. Najdete zde hromadu knih různých žánrů, hromadu různých recenzí na ně, můžete si knihy přidávat do různých čtecích listů a hlavně si můžete plnými doušky užívat to, že jste v komunitě lidí, kteří milují knihy stejně jako vy.

Není tedy divu, že tento portál každoročně pořádá také své udílení cen. Včera bylo oficiálně oceňování spuštěno prvním kolem, tzv. „Opening Round„, při němž uvidíte ve 20 kategoriích ty nejčtenější, nejpřidávanější a nejhodnocenější knihy roku 2014. Opening Round potrvá až do 8. listopadu, kdy k zobrazeným knihám, které vzešly z analýzy GoodReads, můžete sami navrhnout své oblíbence a čekat, jestli se probojují někam výš. Semifinále pak poběží od 10. do 15. listopadu a Finále od 17. do 24. listopadu.

A kdo ze známějších autorů, jejichž některé knihy vyšly nebo teprve vyjdou v češtině, se probojoval do užšího výběru? Rainbow Rowell (Landline), Haruki Mukamari (Colorless Tsukuru Tazaki and His Years of Pilgrimage), Liane Moriarty (Big Little Lies),  Jojo, Moyes (One Plus One), Robert Galbraith (The Silkworm), Terry Hayes (I Am Pilgrim), Jo Nesbø (The Son), Stephen King (Mr. Mercedes), J.D. Robb (Festive in Death), Jeaniene Frost (Up From the Grave), Patrick Rothfuss (The Slow Regard of Silent Things), Patricia Briggs (Night Broken), Ilona Andrews (Magic Breaks), Deborah Harkness (The Book of Life), Jim Butcher (Skin Game), Sylvain Reynard (Gabriel’s Redemption), Coleen Hoover (Ugly Love, Maybe Someday), Jamie McGuire (Beautiful Oblivion), J.R. Ward (The King), Andy Weir (The Martan), Alice Clayton (Rusty Nailed), Jenny Han (To All the Boys I’ve Loved Before), Katie McGarry (Take Me On), Lauren Oliver (Panic), Stephanie Perkins (The Isla and the Happily Ever After), Jandy Nelson (I´ll Give You the Sun), Marie Lu (The Young Elites), Kiera Cass (The One), Leslye Walton (The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender), Ransom Riggs (Hollow City), Tahereh Mafi (Ignite Me), Cassandra Clare (City of Heavenly Fire), Laini Taylor (Dreams of Gods & Monsters), Marissa Meyer (Cress), Richelle Mead (Silver Shadows), Rick Riordan (The Blood of Olympus), Soman Chainani (A World Without Princes), Jeff Kinney (The Long Haul), Cassandra Cle & Holly Black (The Iron Trial).

Best Books 2014 — Goodreads Choice Awards

 Zdroj informací a obrázků: GoodReads.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge