První fotky z druhé řady Kola času

Knihy Novinky Seriály

Jsou to téměř dva roky, co jsme se na streamovací službě Prime Video rozloučili s první sérii fantasy seriálu Kolo času natočeném podle knižní série Roberta Jordana.

Kolo času se odehrává v epickém fantasy světě a sleduje osudy Moiraine (Rosamund Pike), členky neuvěřitelně mocné ženské organizace zvané Aes Sedai, která přijíždí do vesnice Dvě řeky. Odtamtud se vydává na nebezpečnou cestu křížem krážem světem s pěti mladými vesničany, z nichž jeden je – jak praví proroctví, Znovuzrozený drak… ten, který buď zachrání, nebo zničí lidstvo. Závěr první řady přinesl konečné zúčtování s Temným, kdy jej porazil Rand al’Thor (Josha Stradowski) Ovšem zlo je silnější než to a kolo se stále točí.

Už 1. září se ovšem naši hrdinové, kteří v společně cestovali z vesnice až do severního království Fal Dara, vrátí. Teď jsou ale rozptýleni a chyceni ve svých vlastních individuálních dobrodružstvích. Poté, co se Rand dozvěděl, že je ve skutečnosti znovuzrozeným drakem, se ukryl, aby neublížil svým přátelům, pokud upadne do šílenství jako předchozí inkarnace Draka.

Jeho mentorka, Moiraine, nyní ztratila své spojení s jedinou mocí a spolu s tím i citový vztah s Lanem (Daniel Henney). Zatímco se Moiraine vrací do svého rodného města Cairhien, Egwene (Madeleine Madden) a Nynaeve (Zoë Robins) začínají s výcvikem Aes Sedai, aby se naučily, jak ovládat svůj vlastní přístup k Jediné Síle.

V druhé sezóně se také setkáme s novými tvářemi. Mat Cauthon byl přeobsazen, roli tak po Barneym Harrisovi převzal Dónal Finn. A jak bylo nakousnuto na konci první sezóny, vojáci říše Seanchan dorazili zpoza moře, aby dobyli vlast svých předků. Prvních 8 epizod čerpalo z první knihy Oko času, druhých 8 epizod by mělo sledovat děj Velkého hledání. Ale i tentokrát se mohou objevit nějaké věci z dalších knih. V květnu v českém překladu vyšel u nakladatelství Laser třetí díl, Drak Znovuzrozený.

Kolo času se otáčí a věky přicházejí a odcházejí, zanechávajíce za sebou vzpomínky, jež se mění v pověsti. Pověsti blednou v mýty a dokonce i mýty jsou dávno zapomenuty, když se věk, jež se zrodil, vrátí. Ve třetím věku, věku proroctví, jsou svět a čas v rovnováze.

Co bude i co je by mohlo padnout do rukou Stínu. Drak Znovuzrozený – dávno předpovězený vůdce, jenž má zachránit svět, a zároveň ho zničit. Zachránce, jenž má zešílet a pobít ty, které miluje, je na útěku před svým osudem.

Je schopen se dotknout jediné síly, ale není schopen ji řídit, a jelikož ho tomu nemá kdo naučit – protože to naposledy muži uměli před tisíci lety – Rand al’Thor ví, že se Temnému musí postavit sám. Ale jak?

Zdroj informací a obrázků: EW.com, Facebook.com/TheWheelOfTimeOfficial, CSFd.cz, KnizniKlub.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge