Seriálové Silo už v květnu

Knihy Novinky Seriály

Fanoušci knižni série z pera Hugha Howeyho se již brzy dočkají seriálového zpracování, které se objeví na Apple TV.

V silu pod zemí, zamořenou jedy, se ukrývají lidé: naučili se tu žít, milovat se i umírat. Jednou za čas je někdo z nich vyslán na povrch čistit senzory. Ví, že se nikdy nevrátí. Ví, že jde na smrt…

Poté, co jejich šerif poruší základní pravidlo a obyvatelé začnou záhadně umírat, rozhodne se inženýrka Juliette (Rebecca Ferguson) odhalit pravý účel místa, které nazývá domovem. Jaký je pravý účel sila?

Kromě Rebeccy Ferguson v hlavní roli v seriálu uvidíme Davida Oyelowo jako šerifa Holstona, Tima Robbinse jako Bernarda, Commona jako Simse, Chinaza Uche jako Paula, Rashidu Jones jako Allison, Iaina Glena jako Dr. Petea Nicholse a Willa Pattona jako zástupce Marnese. Premiéra je stanovena na 5. května, celkově bychom se měli dočkat 10 dílů.

Seriál je natočený podle oblíbené post-apokalyptické série, která původně vyšla na Amazonu jen jako krátký příběh. Získala si ale takovou oblibu, že se Howey rozhodl své universum rozšířit. Silo vyšlo v originále v roce 2011, u nás v překladu o tři roky později. Ačkoliv má série tři knihy, v roce 2021 se nechal autor slyšet, že pracuje na čtvrtém dílu.

Zdroj informací a obrázků: Collider.com, DatabazeKnih.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge