Teaser na třetí sérii Zaklínače je tady

Knihy Novinky Seriály

Poslední řada s Henry Cavillem v hlavní roli se nezadržitelně blíží. Netflix včera uveřejnil první oficiální plakát a dnes jsme se dočkali také prvního teaseru, dalšího plakátu a prvních fotek.

A o čem by třetí série měla být? Vzhledem k tomu, že panovníci, mágové i příšery na celém Kontinentu závodí v chycení Ciri, rozhodne se ji Geralt ukrýt a chránit tak celou svou znovuspojenou rodinu před čímkoliv, co by ji mohlo ohrozit. Zatímco se Yennefer stará o rozvoj Ciřiných magických schopností, zavede je do chráněné pevnosti v Aretuze, kde doufá, že o dívčiných schopnostech zjistí víc. Místo toho se dostanou do centra politické korupce, temné magie a zrady. Musí tak začít bojovat o vše, co je jim drahé, jinak o to přijdou.

Zatím poslední oznámená série bude rozdělena do dvou částí. První se dočkáme už 29. června a zbytek se objeví 27. července, celkově se dočkáme osmi dílů. Třetí série by měla být pro Cavilla tou poslední. Na svém Instagramu už dávno oznámil, že jej v roli Geralta nahradí Liam Hemsworth, který se proslavil díky adaptaci knihy Nicholase SparksePoslední píseň. Mohli jste jej také vidět například v pokračování Dne nezávilosti.

Ke změně se Cavill vyjádřil takto: „Moje cesta Geralta z Rivie byla plná jak příšer, tak dobrodružství, nyní ale bohužel musím odložit svůj medailon a své meče. Pro sezónu 4 na mé místo nastoupí fantastický pan Liam Hemsworth. Tak jak je tradicí u těch největších literárních postav předávám pochodeň s úctou k času, jenž jsem strávil ztělesňováním Geralta a budu nadšeně vyhlížet, jak se této fascinující postavy ujme Liam. Tato postava má úžasnou hloubku, a já se moc těším na to, co všechno v ní najde.

Za rozhodnutím odejít od milované postavy nejspíš stály neshody na place, kdy Cavill nesouhlasil s výrazným odklonem od knižních reálií a vyprávěním vlastní verze. Zatímco první série byla fanoušky vyzdvihována, u té druhé šla kvalita poměrně dolů. Nemluvě o docela nepodařeném spin-offu Zaklínač: Pokrevní pouto. Fanoušci s přeobsazením docela hlasitě nesouhlasili, takže zatím není jisté, jestli se vůbec dalších řad dočkáme, anebo to skončí u té třetí a všichni budeme rádi. Nechme se překvapit.

Zdroj informací a obrázků: Facebook.com/witchernetflix, EW.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge