Stephenie Meyer ohlásila dvě nové knihy ze série Stmívání

Knihy Novinky

Letos to bude už osmnáct let, kdy bylo vydáno Stmívání a díky nedávnému vydání Půlnočního slunce se fanouškovská komunita stala opět aktivnější. Možná proto se dočkáme dalších dvou dílů série.

To je ale zatím všechno, co víme. Stephenie Meyer se zmínila, že má napsaný nástin a jednu kapitolu, ale také hovořila o tom, jak by chtěla prozkoumat nové území: „Chci udělat něco úplně nového. Pro mě velká radost z psaní pochází z tvoření a opravdu chci dělat nový svět a nová pravidla a novou mytologii. Mytologie je tak trochu moje věc.“

Zatím ovšem víme, že nové knihy s největší pravděpodobností nebudou z Edwardovy perspektivy, jako bylo Půlnoční slunce. Meyer vysvětlila, že psaní z pohledu jeho postavy ji „zvlášť znepokojovalo“ a že zkušenost s psaním knihy „nebyla příliš příjemná“. I tak se knihy hned v prvním týdnu vydání prodalo na milion kusů. Celkově se série celosvětově vydalo na 160 milionů kopií.

Dnes už legendární young adult upířina Stmívání u nás poprvé vyšla v roce 2005 u nakladatelství Egmont. Vypráví o dospívající dívce jménem Isabella Swan, která se stěhuje do Forks, městečka ve státě Washington, kde neustále prší. Zdá se jí, že na světě neexistuje nudnější a beznadějnější místo – až dokud nepotká tajuplného a přitažlivého Edwarda Cullena, který doslova obrátí její život vzhůru nohama.

Do Isabellina příjezdu Edward úspěšně tajil před obyvateli městečka svou upírskou osobnost. Ale nikdo není v bezpečí, zvláště Isabella, člověk, který je Edwardovi nejdražší. Oba mladí lidé jsou k sobě vázáni silným citovým poutem. Zvítězí milostný cit, nebo hrůzné temné pudy?

Série byla natolik populární, že se v roce 2008 dočkala také svého prvního filmu, který rozpoutal ještě větší oblibu a dodnes je také terčem řady vtipů. Uvidíme, kdy se tedy knihy objeví a jaký příběh nám nově přinesou.

Zdroj informací a obrázků: BookRiot.com, PopSugar.co.uk, InStyle.com, DatabazeKnih.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge