Hogwarts Legacy boří rekordy

Filmy Knihy Novinky Zábava

Potteromaniaci po celém světě se konečně 7. února po několika odkladech dočkali hry ze světa Harryho Pottera.

Hogwarts Legacy je dlouho očekávaný pohlcující akční RPG videoherní titul s otevřeným světem od Interactive Entertainment založený na franšíze „Harry Potter“. Ve hře hrajete studenta, který v roce 1800 dosáhl pozdního přijetí do Bradavické školy čar a kouzel.

Máte také neobvyklou schopnost vnímat a ovládat starověkou magii. Pouze hráč může určit, zda své dary použije k dobru nebo zlu, ale v každém případě má vaše postava klíč k prastarému tajemství, které hrozí roztrháním kouzelnického světa na kusy.

Na Metacritic zatím hra zaznamenala bodové ohodnocení od 83% pro PC verzi až po 89% pro Xbox Series X|S verzi a zbytek mezi tím. Ve hře mohou hráči cestovat známými i novými lokacemi, upravovat svou postavu a vyrábět lektvary, ovládat sesílání kouzel, vylepšovat talenty a stát se skutečně mocným čarodějem.

Hogwarts Legacy se podařilo zbořit rekord Twitche, což je hrací streamovací platforma. V jednu chvíli se dívalo neuvěřitelných 1,25 milionu lidí. Oficiální vydání hry je sice stanoveno teprve na pátek 10. února, ale díky předběžnému přístupu se k některým hráčům dostala už 7. února. V monha zemích si fanoušci předplatili i speciální Deluxe edici a měnili i díky VPN své IP adresy, aby se jim podařilo hru stáhnout dřív. Hra také zaznamenala rekord téměř 300 000 hráčů na PC.

Jak už to tak ale bývá, ačkoliv se hra dostala také k našim prodejcům, český překlad postrádá. Proto začal vznikat fanouškovský překlad na Lokalizace.net Tento překlad si ale budou moc užít pouze majitelé PC verze, na konzole se nejspíš i přes oficiální souhlas nedostane. Jak to s lokalizací vypadá se můžete podívat tady.

Zajímavostí hry je také to, že se v ní objeví postava jménem Sirona Rayan, která je majitelkou hospody U tří košťat ve vesnici Prasinky a která je transgender. V minulosti se J.K. Rowling, autorka knižní předlohy, dostala díky svým výrokům na Twitteru do křížku právě s transgender komunitou. Tvůrci ovšem řekli, že jsou otevření všem, a to i komunitě LGBTQIA+.

V herním traileru Sirona totiž odpovídá na otázku, jestli zná skřeta jménem Lodgok: „Neviděla jsem ho celé roky. Když se ale před pár měsíci objevil, okamžitě mě poznal. Což je víc, než můžu říct o některých svých spolužácích. Chvíli jim trvalo, než si uvědomili, že jsem vlastně čarodějka, ne čaroděj.“ Uvidíme, jak si hra povede dál, až se dostane k širší veřejnosti.

Zdroj informací a obrázků: HogwartsLegacy.com, DarkHorizons.com, Nerdist.com, Eurogamer.cz, Hrej.cz, Indian-TV.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge