Šestá série Příběhu služebnice bude tou poslední

Knihy Novinky Seriály

Už s příchodem páté řady se spekulovalo, jestli se bude jednat o poslední díly příběhu June. Teď už s jistotou víme, na čem jsme.

Juneina křížová výprava proti Gileádu definitivně skončí, protože Hulu obnovilo svou oblíbenou thrillerovou sérii pro šestou a poslední sezónu. Seriál měl premiéru v roce 2017 a vycházel z knižní předlohy Margaret Atwood. Vypráví příběh dystopické společnosti, která ovládla stále více rozdělenou Ameriku.

Seriál se odehrává v budoucnosti, ve které byla ženám odebrána základní lidská práva, protože míra porodnosti prudce klesla. Série sleduje June neboli Offred, ženu, jejíž život byl roztrhán na kusy založením Gileádu. June, proměněná z manželky a matky v podřízenou služebnou, kterou živí bohatá rodina, aby mohla plodit děti, se brzy ocitne uprostřed rostoucí revoluce.

Podle všeho sice ákladní příběh skončí šestou řadou, do světa se ale vrátíme znovu. Tvůrce Bruce Miller v současné době vyvíjí sérii založenou podle pokračování knižního Příběhu služebnice, podle knihy Svědectví.

Kniha pokračuje v příběhu Gileádu více než patnáct poté, co June zmizela neznámo kde, a rozvíjí ho ve zdrcujících výpovědích tří ženských hrdinek, které mají s tímto režimem co do činění, byť každá v jiné roli. Ne náhodou získala věhlasná autorka za své čím dál aktuálnější dílo prestižní Bookerovu cenu.

Zdroj informací a obrázků: EW.com, Collider.com, DatabazeKnih.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge