Malá mořská víla nás láká první ukázkou

Filmy Knihy Novinky

Už jde to nějaký ten pátek, co jsme psali, že se dočkáme další hrané verze Disneyho animované pohádky. Teď už máme i malou ochutnávku toho, co nás čeká.

Animovaná verze Malé mořské víly z roku 1989 je považována za jeden z nejikoničtějších filmů studia díky svým překvapivě známým postavám, ikonickému padouchovi a hudbě, která obstála ve zkoušce času. Disney se snaží toto kouzlo znovu vytvořit pomocí živé akční adaptace, která dorazí 26. května 2023 a hlavní postavu ztvární Halle Bailey.

Vypráví upravenější verzi pohádky Hanse Christiana Andersena, v níž se dcera krále moří jmenuje Ariel, je jí šestnáct let a je zamilovaná do prince Erika, kterému zachránila život, když jeho loď ztroskotala v bouři. Protože vládce podmořské říše nemá pro náklonnost své dcery k lidem pochopení, musí se Ariel obrátit se žádostí o pomoc na zlou čarodějnici.

Ta ji na tři dny přičaruje nohy pod podmínkou, že jí víla daruje svůj krásný hlas. A ještě je tu jeden háček pokud princ dívku do tří dnů z lásky nepolíbí, stane se z ní opět mořská panna s ploutví a její duše navěky propadne zlé čarodějnici. Bůhví jak by to dopadlo, kdyby Ariel nepomáhali její legrační přátelé krab, racek a rybka.

Kromě Bailey se ve filmu objeví také Jonah Hauer-King jako princ Eric, Javier Bardem jako král Triton, Arielin otec, Jude Akuwudike jako Grimsby, důvěryhodný komorník prince Erica, a Melissa McCarthy jako Uršula, mořská čarodějnice, která naláká Ariel a je padouchem filmu. Lorena Andrea a Kajsa Mohammar byly také obsazeny jako Perla a Karina, nové postavy vytvořené pro film. Daveed Diggs je připraven namluvit kraba Sebastiana, Jacob Tremblay bude hlas Floundera a Awkwafina bude hlas Scuttle.

Simone Ashley, Jessica Alexander, Noma Dumezwani, Russell Balogh, Emily Coates a Adrian Christopher doplňují obsazení v aktuálně nezveřejněných rolích. Režie filmu se ujal Rob Marshall. Jane Goldman a David Magee napsali scénář adaptace.

Zdroj informací a obrázků: Collider.com, EW.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge