Čistý se chystá na filmová plátna

Filmy Knihy Novinky

Filmů není nikdy dost. A o filmech s dystopickým světem to platí dvojnásob. Ačkoliv se na nás valí Hunger Games, Divergence či Labyrint, stále zůstává dostatek místa i pro další kousky. Proto na scénu přichází také trilogie Čistý.

CistyAdaptace oblíbených young adult sérií je ještě stále v kurzu, ačkoliv zájem diváků zdá se mírně opadá. Fox 2000 zkusí své štěstí s prvním dílem série z pera Julianny Baggott, za produkcí stojí Karen Rosenfelt, která má na kontě například úspěšnou filmovou Twilight ságu.

Scénář dal dohromady režisér James Ponsoldt, který nám přinesl filmy jako Na mol (Smashed) nebo Kouzlo přítomného okamžiku (The Spectacular Now).

Příběh je zasazen do posytapokalyptického světa, v němž Pressia a Partridge spojí síly a riskují své životy, aby našli Partridgeovu matku, o níž si myslí, že je stále ještě naživu. Ona je ze světu za zdmi Dómu, on je jeden z Čistých, o nichž si přeživší vymýšleli příběhy a říkanky, aby zahnali svůj vlastní strach.

Autorka se s ničím nepáře a vykresluje svět po nukleární pohromě tak hrozivě, jako by věděla, co by se mohlo stát. První díl letos v červnu vydalo nakladatelství Jota a na příští rok připravuje pokračování. Jestli se filmu – a pokud možno i dalších filmů – dočkáme, se teprve uvidí. Každopádně pokud k natáčení přece jen dojde, bude to hodně drsná podívaná.

Zdroj informací a obrázků: HollywoodReporter.com, JuliannaBaggott.com, Pure-Book.com, MoviePilot.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge