Vrátíme se do světa Grišy

Knihy Novinky

Leigh Bardugo se prostě svého oblíbeného magického světa nehodlá jen tak vzdát. Nedávno totiž oznámila, že chystá novou knihu, kterou jistě potěší řadu čtenářů.

Čeští čtenáři se prozatím dočkali prvního a druhého dílu Grišy a prvního dílu Šesti vran, autorka ale ohlásila další knihu.

Tentokrát se hodlá zaměřit na osud Nikolaje Lantsova, krále Ravky, s nímž jsme se setkali v trilogii Griša. Autorka se přiznala, že s ním měla původně úplně jiné plány (SPOILER: Pokud jste už četli druhý díl, víte, že je Nikolaj naživu, původně jej totiž chtěla autorka zabít a z jeho vraždy měla být obviněna Alina. Jeho prořízlá pusa jí ale natolik přirostla k srdci, že si jej nechala.).

Kniha ponese název King of Scars a je částečně vyslyšením přání čtenářů. Ty totiž zajímalo, jak to s Nikolajem vlastně dopadlo. Našel své štěstí? Kdo se stal jeho královnou? Jak špatná byla poezie, kterou psával na škole? To vše a ještě víc bychom se měli dozěvdět už v roce 2019, kdy kniha vychází. Nebylo ovšem zatím upřesněno datum. Anotace zní takto:

Nikolaj Lantsov měl vždycky dar pro nemožné věci. Nikdo nemá ani ponětí, co vše musel obětovat pro záchranu své země a on bude rád, když to tak zůstane i nadále. Teď se ale na oslabených hranicích země objevuje nebezpečí, mladý král tak musí přijít na způsob, jak vytvořit nové alinace a zastavit nepřátele dřív než zničí jeho novou armádu.

Jenže každý den se v něm probouzí temná část magie, která může zničit vše, co vybudoval. Nezvládne to ale sám, a proto se s pomocí mladého mnicha a legendárního Grišího bojovníka vydává na strastiplnou cestu Ravkou, aby se zbavil temného odkazu, který v něm spočívá. Bude riskovat vše, jen aby zachránil svou zemi i svůj život. Jenže některá tajemství není radno nechávat ukrytá a některá zranění by se neměla zacelit.

Kromě toho koncem září vyšla také sbírka povídek The Language of Thorns: Midnight Tales and Dangerous Magic, o níž jsme vám dříve psali. Sbírka by měla obsahovat šest povídek. „Jsou to příběhy ze světa Grišy, které mohly postavy slyšet během dospívání. Jsou to v podstatě pohádky a báje světa Grišy,“ řekla o sbírce autorka. Každý z příběhů by měl mít také své vlastní ilustrace.

Zdroj informací a obrázků: EW.com,Hypable.com, TheFandom.net

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge