Suzanne Collins plánuje další sérii pro dospívající

Knihy Novinky

Už je to nějaká doba, kdy bylo o autorce úspěšné dystopické trilogie Hunger Games slyšet. Pravda, nejspíš jí volný čas zabíralo natáčení druhé filmové adaptace a dolaďování scénářů, ale nejeden fanoušek jistě očekával, jestli hodlá přijít s něčím dalším.

suzanne-collins-new-book-year-of-the-jungleNa americkém knižním veletrhu BEA autorka odhalila své plány. Chtěla by se ke knihám pro dospívající vrátit.  Více odmítla prozradit, avšak mělo by jít o další knižní sérii.

I když to vypadá, že se Collins stáhla ze spisovatelské scény, není to tak úplně pravda. V listopadu by jí měla vyjít kniha pro děti, Year of the Jungle.

Collins na BEA fanouškům přiznala, že v současné době pomáhá se scénářem poslední filmové adaptace. Už od začátku víme, že by poslední kniha měla být rozdělená na dva filmy: Mockingjay – Part 1 a Mockingjay – Part 2, i když to pro jistotu nedávno filmové studio potvrdilo. Filmy by se teoreticky měly objevit v kinech v rocích 2014 a 2015. Catching Fire má celosvětovou premiéru 22. listopadu 2013.

Těžko říct, jestli bude další série opět dystopií, anebo Collins zkusí zalovit v jiném rybníčku. Pokud vše půjde dobře, mohli bychom se prvního dílu dočkat už v roce 2014.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com

1 thought on “Suzanne Collins plánuje další sérii pro dospívající

  1. Tak nevím, jestli je to dobře… Hunger games miluju, ale nová série od takhle známý spisovatelky zavání zklamáním, jak už jsme se několikrát přesvědčili. Někdy mi přijde, že fakt dobrý věci člověk dokáže napsat jen jednou. Rowlingová to udělala správně. Napsala něco naprosto odlišnýho, aby to nikdo nemohl srovnávat s Harrym Potterem. Řekla bych však, že Suzanne se pustí do něčeho podobnýho, jak už napsala… no jsem hodně zvědavá 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge