Disney ulovilo Zemeckise k Pinocchiovi

Filmy Knihy Novinky

Na podzim minulého roku jsme vás informovali o tom, že se Disney rozhodlo oživit další oblíbenou animovanou klasiku, Pinocchia.

Pinocchio studia Walt Disney je krásnou pohádkou o tom, že sny se mohou stát skutečností, pokud si to opravdu přejeme. Film do amerických kin vtrhl v roce 1940 a byl to druhý animovaný film studia Disney. O rok později získal Oskary za hudbu i píseň.

Hlavním hrdinou je malá dřevěná loutka, která si ze srdce přeje stát se opravdovým chlapcem. Není to ale zdaleka tak jednoduché, jak si myslí. Připomíná mu to na každém kroku i cvrček Jémine, jeho nerozlučný společník. A kdykoli Pinocchio zalže, začne mu růst nos – vždy o kousek víc a víc.

Naposledy jsme vám psali, že se Disney snaží přemluvit Roberta Zemeckise, aby celý film režíroval, a teď to posledních zpráv vypadá, že se jim to podařilo. Zemeckis se bude ovšem podílet s Chrisem Weitzem na psaní scénáře. Weitz s ním spolupracoval už na Návratu do budoucnosti, Forrestu Gumpovi nebo Trosečníkovi a nově také stojí za novou verzí Čarodějek. Podle všeho by ovšem nemělo jít o doslovnou adaptaci jako tomu bylo například u Lvího krále, ale film by se měl více přiblížit staršímu publiku, tak uvidíme. Zatím není známo, kdy by se vůbec měl začít natáčet.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com, EW.com, CSFd.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge