Muzikálová Matilda Roalda Dahla dorazí už v prosinci

Filmy Knihy Novinky

Úplně nové pojetí muzikálu ověnčeného cenami Tony a Olivier se brzy objeví na Netflixu.

Matilda byla kniha, film a muzikál. Nyní konečně dosáhl své finální podoby – filmové adaptace románu, která je zároveň adaptací muzikálu.

Nový film založený na muzikálu, co vyhrál řadu ocenění, vypráví klasický příběh Matildy Wormwoodové (Alisha Weirová), skvělého malého dítěte, kterého si její hloupí a nekulturní rodiče neváží. Když se ocitne pod palcem odporné ředitelky slečny Kruťákové (téměř k nepoznání Emmy Thompsonové), bude Matilda potřebovat veškerý svůj důvtip a intelekt – spolu s několika dalšími, nadpřirozenými dovednostmi. Naštěstí jí pomůže krásná slečna Dobrotová (Lashana Lynch), laskavá učitelka, která se v Matildě vidí.

Film je pevně svázán s původní produkcí West End, režíruje ho původní režisér, Matthew Warchus, a obsahuje hudební čísla Tima Minchina, včetně „Revolting Children“. Kromě Weira, Thompson a Lynche uvidíme v Matildě také Sindhu Vee jako knihovnici paní Phelpsovou a Stephena Grahama a Andreu Riseborough jako nenávistné rodiče Matildy. Film by se měl na streamovací platformě objevit 25. prosince.

Zdroj informací a obrázků: Netflix.com/tudum

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge