Známe název pátého dílu série Kostičas

Knihy Novinky

Před hodinou autorka na svém oficiálním Instagramu odtajnila název další knihy oblíbené série spolu s datem vydání.

Už jsou to čtyři roky, co v zahraniční vyšel čtvrtý díl. V českém překladu jsme si ho díky nakladatelství Host mohli přečíst před dvěma lety pod názvem Když spadne maska. Čekání na pátý díl jsme si loni zkrátili díky vydání dvou novel Bledý snílek a Píseň úsvitu, ale i tak netrpělivě vyhlížíme, co nás čeká dál.

Teď díky samotné autorce víme, že se nejnovějšího dílu dočkáme už příští rok v lednu. Podle všeho dlouho nemohla přijít na správný název, až se rozhodla pro The Dark Mirror.

Více než deset let jsem nemohla najít název pro pátou knihu série Kostičas. Odmítala být pojmenována. Tedy dokud jsem se nezabývala Paigeinem největším strachem – vodou. Tento název mě poprvé napadl, když jsem se za jasného večera procházela kolem jezera. A pak jsem navštívila Orvieto, jedno z prostředí knihy. Podívala jsem se do Studny svatého Patrika a na dně byl bazén, jako černé sklo, odrážející vzdálené nebe. A věděla jsem, že tento titul je ten pravý. Jak vypadá voda, když je klidná? Něco jako temné zrcadlo, které ukazuje svět vzhůru nohama.

Doufejme, že se českého překladu po oficiálním vydání dočkáme co možná nejdříve. Ale jsme konečně zase o krok blíž. Těžko ovšem říct, jaká obálka nás čeká, jelikož se loni Bloomsbury rozhodlo vydat celou sérii v novém kabátku od Ivana Belikova a podle všeho ve stejném stylu vydají i zbývající knihy série.

Shannon ovšem čtenářům potvrdila, že jakmile dovydají celou sérii, vydají pátý až sedmý díl i ve starém stylu obálek. Uvidíme, jak to dopadne u nás. Čekání si zatím můžete zkrátit playlistem k sérii, který si autorka vytvořila.

Zdroj informací a obrázků: Instagram.com/say_shannon, Hostbrno.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge