Válečná minisérie již brzy na Netflixu

Knihy Novinky Seriály

Začátkem listopadu se na oblíbené streamovací platformě objeví seriál natočený podle románu oceněného Pulitzerovou cenou.

Jsou světla, která nevidíme vypráví příběh Marie-Laure (Aria Mia Loberti), slepé francouzské dívky a jejího otce Daniela LeBlanca (Mark Ruffalo), kteří prchají z Němci okupované Paříže ve snaze uchránit vzácný diamant. Marie-Laure a Daniel jsou pronásledovaní krutým gestapákem, který se snaží získat kámen pro své vlastní sobecké cíle.

Oba najdou útočiště v St. Malo, kde se usadí u samotářského strýce, jenž v rámci odboje vysílá tajné rozhlasové vysílání. V tomto kdysi idylickém přímořském městě se však Marie-Laure střetává se spřízněnou duší Wernerem (Louis Hofmann), geniálním teenagerem, kterého Hitlerův režim naverboval, aby sledoval ilegální vysílání. Spolu s Marie-Laure sdílí tajné pouto a její víru v lidskost a naději v neúprosné době.

V minisérii od režiséra Shawna Levyho dále hrají Lars Eidinger, Marion Bailey, Hugh Laurie. Celkově se 2. listopadu na Netflixu dočkáme 4 epizod.

Knižní předlohu napsal Anthony Doerr, v českém překladu ji vydalo nakladatelství MOBA. Kniha je držitelem prestižní Pulitzerovy ceny za beletrii za rok 2015. V novém vydání se seriálovou obálkou kniha objeví 7. listopadu.

Zdroj informací a obrázků: Netflix.com/tudum, KnizniKlub.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge