Nový seriál podle knih Bernarda Cornwella

Knihy Novinky Seriály

Pokud máte rádi historické seriály, artušovské legendy a knihy Bernarda Cornwella, můžete se těšit na další zajímavý kousek.

The Winter King je chystaný britský historický fiktivní televizní seriál založený na knižní sérii Kronika válečníkova. V hlavní roli uvidíme Iaina De Caesteckera jako krále Artuše, ovšem příběh je vyprávěný Derfelem Cadarnem v podání Stuarta Campbella, narozeného Saxana, ale vychovaného mezi keltskými Brity. Ten svůj život začíná jako jeden z Merlinových sirotků a vypracuje se až na jednoho z Arthurových důstojníků.

Příběh je převyprávěním artušovské legendy a odehrává se v Británii po římském období temna. V zemi, kde byl válečný lord Arthur vyhnán a Merlin zmizel, objevili se Sasové a na trůnu bez ochrany sedí dětský král. Potkáváme ješitného a neoblíbeného Lancelota, ambiciózní a intrikující Guineveru, Merlina, který je více nepřítomný Druid než mystický kouzelník a Mordreda, jenž je Utherovým vnukem a legitimním dědicem trůnu. Příběh vypráví starší saský mnich Derfel Cadarn pro Igraine, mladou královnu, dlouho po smrti Arthua.

Desetidílný seriál by se měl naMGM+objevit 20. srpna. V seriálu dále uvidíme Eddieho Marsana, Nathaniela Martello-Whitea, Valene Kane, Ellie James, Jordan Alexandra, Simona Merrellse, Stevena Eldera, Billyho Postlethwaiteho, Andrewa Gowera, Daniela Ingse, Tatjanu Nardone, Kena Nwosu a Matta Mellu. Uvidíme, jak si seriál povede a jestli se dočkáme také dalších sérií, jako tomu bylo v případě úspěšného Posledního království. Tento seriál také vychází z Cornwellových knih a společně se závěrečným filmem jej najdete na Netflixu.

Zdroj informací a obrázků: Facebook.com/thewinterkingtv/, En.wikipedia.org/wiki/The_Winter_King_(TV_series)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge