Nancy Drew skončí čtvrtou řadou

Knihy Novinky Seriály

Teprve nedávno jsme vás informovali, že se byla oblíbená paranormální detektivní série obnovena pro čtvrtou sezónu. Podle všeho to ale bude také sezóna poslední.

Dramatický seriál s Nancy Drew (Kennedy McMann) a jejími přáteli bojujícími se zločinem a nadpřirozenými bytostmi v Horseshoe Bay, Maine si během prvních tří sezón vybudoval oddané publikum „Drewds“, a dokonce uvedl vedlejší seriál Tom Swift. I přesto ale americká televizní stanice The CW oznámila, že dalších řad se už nedočkáme. Tom Swift byl zrušen už po první sezóně.

Nancy Drew je fiktivní postava řešící mysteriózní případy vytvořená vydavatelem Edwardem Stratemeyerem jako ženská hrdinka k jeho sérii Hardy Boys. Poprvé se objevila v roce 1930 v Nancy Drew Mysteries Stories. Tyto příběhy ovšem psala řada lidí vystupujících pod jednotným pseudonymem Carolyn Keene. Během všech let tato postava odrážela dění v USA.

Od roku 1959 byly knihy spíše zkracovány a vydávány v menších nákladech. Tehdy se postava stala méně násilnickou. V 80. letech se objevila trochu více profesionální Nancy v nové sérii The Nancy Drew Files a dokonce se dočkala lehké romantické linky. Knihy si vedly skvěle celosvětově, kdy se prodalo na 80 milionů kusů a přeloženy byly do 45 jazyků. Kromě knih se fanoušci dočkali několika filmů, 2 televizních seriálů, nespčtu videoher a dokonce i vlastních akčních figurek.

V seriálu kromě Kennedy McMann můžeme vidět také Alex Saxon, Tunji Kasim, Maddison Jaizani, Leah Lewis, Scotta Wolfa a Riley Smith. Poslední série bude mít premiéru příští rok, přesně datum ještě není oznámeno. Seriál v zahraničí běží také na streamovací platformě HBO MAX, u nás se zatím neobjevil.

Zdroj informací a obrázků: Collider.com, NerdsAndBeyond.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge