Anne Hathaway září v psychodramatu Eileen

Filmy Knihy Novinky

Filmové drama natočené podle knižní předlohy Ottessa Moshfegh si odbylo svou premiéru na Filmovém festivalu v Sundance.

Vánoční sezóna nabízí malou radost pro Eileen Dunlop, nenáročnou, ale rozrušenou mladou ženu uvězněnou mezi svou rolí opatrovnice svého otce alkoholika v domě, jehož bída je všem v sousedství dobře známá, a denní práce sekretářky v chlapecké věznici plné své vlastní každodenní hrůzy.

Eileen, pohlcená záští a sebepohrdáním, zmírňuje své ponuré dny zvrácenými fantaziemi a sny o útěku do velkoměsta. Mezitím si plní noci a víkendy krádežemi v obchodech, pronásledováním nadšeného vězeňského dozorce jménem Randy a uklízením nepořádku svého otce.

Když se na scéně objeví bystrá, krásná a veselá Rebecca Saint Johnová jako nová poradkyně ve věznici, Eileen je okouzlena a ukáže se, že není schopna odolat tomu, co se na první pohled jeví jako zázračně začínající přátelství. Ale její náklonnost k Rebecce ji nakonec přivede ke spoluúčasti na zločinu, který předčí její nejdivočejší představy.

Kniha v originále vyšla v roce 2015 a dosud jsme se českého překladu nedočkali. V dobovém psychologickém thrilleru režiséra Williama Oldroyda uvidíme v hlavních rolích Anne Hathaway a Thomasin McKenzie. Premiérově film návštěvníci festivalu mohli vidět 21. ledna a zatím sbírá jednu pochvalnou recenzi za druhou. České datum premiéry dosud není známo, takže uvidíme, jestli se film vůbec do kin dostane.

Zdroj informací a obrázků: EW.com, Variety.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge