Seriál Nancy Drew byl obnoven pro čtvrtou sezónu

Knihy Novinky Seriály

Detektivní duchařský seriál si za dobu vysílání získal řadu fanoušků, proto se asi není čemu divit, že se dočkáme další řady.

Nancy Drew je fiktivní postava řešící mysteriózní případy vytvořená vydavatelem Edwardem Stratemeyerem jako ženská hrdinka k jeho sérii Hardy Boys. Poprvé se objevila v roce 1930 v Nancy Drew Mysteries Stories. Tyto příběhy ovšem psala řada lidí vystupujících pod jednotným pseudonymem Carolyn Keene.

Během všech let tato postava odrážela dění v USA. Od roku 1959 byly knihy spíše zkracovány a vydávány v menších nákladech. Tehdy se postava stala méně násilnickou. V 80. letech se objevila trochu více profesionální Nancy v nové sérii The Nancy Drew Files a dokonce se dočkala lehké romantické linky.

Knihy si vedly skvěle celosvětově, kdy se prodalo na 80 milionů kusů a přeloženy byly do 45 jazyků. Kromě knih se fanoušci dočkali několika filmů, 2 televizních seriálů, nespčtu videoher a dokonce i vlastních akčních figurek.

V hlavní roli Nancy se můžeme opět těšit na Kennedy McMann, dceru spisovatelky Lisy McMann, dále pak na Scotta Wolfa, Riley Smith, Leah Lewis, Maddison Jaizani, Tunji Kasim a Alexe Saxona. Čekání na novou sérii si můžem zpříjemnit spin-offovým seriálem Tom Swift, o němž jsme vám psali minulý rok. Vzhledem k tomu, že se premiéra seriálu nezadržitelně blíží, dozvíte se více v samostatném článku. První tři řady Nancy Drew se nedávno v zahraničí objevili také na streamovací službě HBO MAX, snad se časem ukážou i u nás.

Zdroj informací a obrázků: Nerdsandbeyond.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge