The Selection opět v kurzu

Filmy Knihy Novinky

Naposledy v květnu 2013 jsme vám psali info o tom, že pilotní díl seriálové adaptace knižní série Selekce (v angličtině The Selection) od Kierry Cass neprošel, tudíž se seriálu nedočkáme. Teď se ale všem fanouškům blýská na lepší časy.

Selekci se do seriálové podoby pokoušela převést televizní stanice The CW, v roce 2012 i 2013 natočila piloty, ale producenti se rozhodli dát šanci spíše megaúspěšnému seriálu The 100. Za scénářem tehdy stály Elizabeth Craft a Sarah Fain. Filmová práva nově převzalo studio Warner Bros, na scénáři tentokrát zapracuje Katie Lovejoy, produkci budou mít na starost Denise DiNovi a Alison Greenspan z DiNovi Pictures.

SelekcePrvního dílu se celosvětově prodalo na 3,5 milionů kusů, proto není divu, že se nakladatelství HarperTeen rozhodlo úspěchu využít a podepsalo s autorkou smlouvu na další dva díly, o čemž jsme vás informovali nedávno. Selekce vypráví příběh Americy Singer, která se společně s dalšími dívkami dostává do světa, kterému by se nejraději vyhnula. Pro třicet pět dívek je Selekce životní šancí. Příležitostí k útěku od života, který jim byl stanoven od narození. Být obklopena světem třpytivých šatů a drahocenných šperků. Žít v paláci a soutěžit o srdce krásného prince Maxona.

Ale pro Americu Singerovou je Selekce noční můrou. Znamená to pro ni otočit se zády ke své tajné lásce Aspenovi, který je o kastu níž než ona. Nechce se jí odejít z domova a vstoupit do nelítostné soutěže o korunku. Pak America potká prince Maxona. Postupně začne zpochybňovat všechny plány, které si předsevzala – a uvědomí si, že život, o kterém vždycky snila, si už nemůže v porovnání s budoucností představit.

V češtině jsme se prozatím dočkali prvních dvou dílů původní trilogie, třetí kniha – První – by měla vyjít v září tohoto roku. Uvidíme tedy, jestli se film dostane na filmová plátna a jestli bude natolik úspěšný, abychom se dočkali pokračování.

Zdroj informací a obrázků: Deadline.com, Kieracass.com, CooBoo.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge