Gaimanovi Američtí bohové zamíří do televize

Novinky Seriály

Televizní stanice Starz a společnost FreemantleMedia North America rozběhly přípravy na seriálu American Gods podle stejnojmenné knihy Neila Gaimana. Na obrazovkách by se měla série o deseti dílech objevit v příštím roce.

american-gods-posterSeriál společně produkují Bryan Fuller, jeden z tvůrců seriálu Hannibal, a Michael Green, který má na kontě například produkci seriálů Smallville či Heroes. Na scénáři spolupracuje a na celý seriál dohlíží i autor předlohy, Neil Gaiman. Samotná stanice Starz je známá díky seriálům Outlander (Cizinka), Spartacus nebo Da Vinciho démoni. Američtí bohové jsou tak rozhodně ve správných rukou.

Američtí bohové se točí kolem války, ke které se pomalu schyluje mezi starými a novými bohy: tradiční bohové s kořeny v mytologii z celého světa pomalu ztrácí sílu na úkor moderní lásky k penězům, technologiím, médiím, celebritám či drogám. Hlavní postavou je bývalý trestanec Stín (Shadow Moon), který se stane bodyguardem a doprovodem pana Středy na jeho cestách. Ten je ve skutečnosti jedním ze starých bohů a snaží se získat co nejvíce spojenců do boje proti novým božstvům.

Co se týče obsazení, tak půjde rozhodně o hvězdnou společnost. Stínem se stane Ricky Whittle, představitel Lincolna ze seriálu The 100. Postavu Laury ztvární Emily Browning, kterou mezi čtenáři nejvíc proslavila role Violet z Řady nešťastných náhod. Asi největší hvězdou však bude Gillian Anderson alias agentka Scullyová. Ta se představí v roli Medie, nadpřirozené novinářky, která na sebe dokáže brát podobu různých celebrit. Pana Středu si pak zahraje Ian McShane, slovanského Černoboga zase Peter Stormare. Těšit se však můžeme i na další tradiční i velice moderní božstva.

Zdroje informací a obrázků: Collider.com, ComingSoon.net, IMDb.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge