Harry Potter a Fénixův řád v novém

Knihy Novinky

Už známe nové obálky prvního, druhého, třetího i čtvrtého dílu. Tentokrát přišel na řadu díl pátý….

order-of-the-phoenixFénixův řád byl předčasně objeven fanoušky na jednom z knihomolských fór, proto se Scholastic rozhodlo obálku vypustit ven širší veřejnosti.

Na obálce vidíme Harryho s kamarády na testrálech a v pozadí vzdalující se Bradavice. Čtenáři znalí knižní předlohy ví, že se tato scéna odehrává ke konci příběhu.

Nové obálky z dílny Kazu Kibuishiho v zahraničí sklízejí převážně pochvalu, ačkoliv se tu a tam ozývají i nespokojené hlasy čtenářů. Nové obálky dostanou pouze paperbacková vydání, na hardbackobých verzích zůstanou obrázky Mary GrandPre.

Ještě stále nám schází obálky šestého a sedmého dílu, tedy Prince dvojí krve a Relikvií smrti. Knihy dostávají nové obálky díky patnáctiletému výročí prvního vydání Harryho Pottera a Kamene mudrců (září 1998).

Všech sedm knih série je stále vydáváno na více než 200 zemích ve 74 jazycích, celkově se světově prodalo na více než 450 milionů kopií.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com

1 thought on “Harry Potter a Fénixův řád v novém

  1. Docela dost mi vadí ten popisek nakladatelství, to, že je červeně! 🙁 Mohli ho přece trošku zatónovat do šeda, alespoň pro tuto úžasnou knihu! Ta červená narušuje celkový velmi ucelený a kouzelný dojem z obrázku…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge