Sleepy Hollow v podobě seriálu

Novinky Seriály

Americká televizní stanice FOX sice odmítla udělat z Deliria seriál, ale přichystala si pro nás na tento podzim nové zpracování legendy o Ospalé díře.

Poprvé jsme se s tímto příběhem mohli setkat díky televiznímu zpracování z roku 1999 The Legend of Sleepy Hollow, kde si hlavní roli krásné Katriny van Tassle, která učaruje Ichabodu Cranovi, zahrála začínající Rachelle Lefevre.

Podruhé pak ve filmovém zpracování Ospalé díry taktéž z roku 1999 od Tima Burtona s Johny Deppem a Christinou Ricci. Burtonův film, byť velice působiví se svojí typickou burtonovskou atmosférou, ovšem nemá s Irvingovým příběhem společného zas tak mnoho. To první film se držel knižní předlohy mnohem více.

Tvůrci nového seriálu se, jak to z traileru vypadá, rozhodli jít ještě mnohem dál. Oproti tomu je Burtonův film dokonalým převedením knihy na plátno. V traileru se Ichabod Crane drápe z hrobu a dostává se z městečka Sleepy Hollow (asi hodinu autem vzdáleného od New Yorku) 18. století do současného světa 21. století.

Legenda o bezhlavém jezdci ožívá a vypadá to, že je dokonce jedním ze čtyř jezdců Apokalypsy. Hrdinové ovšem svou hlavu neztrácejí a vytáhnou staré mapy/plány/dokumenty ve stylu Lovců pokladů s Nicolasem Cagem. Pochopitelně nechybí šarmantní hlavní hrdina Tom Mison, který se vtipně vyrovnává s přechodem do moderní doby narážkami na emancipaci otroků a Starbucks na každém rohu.

Doufejme, že tento zběsilý hon na bezhlavého jezdce bude stát za to. Seriál bude vysílán každé pondělí, datum premiéry však ještě zatím známo není.

 

Zdroj informací a obrázků: Bloody-Disgusting.com, SpoilerTV.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge