Netflix objednal další seriály podle knih Harlana Cobena

Knihy Novinky Seriály

Začátkem měsíce se na oblíbené streamovací platformě objevila adaptace Podruhé mě neoklameš a měla takový úspěch, že se dočkáme dalších limitovaných sérií.

Osmidílný dramatický seriál Podruhé mě neoklameš vypráví příběh bývalé vojačky, která díky nahrávce z domácí kamery zjistí, že smrt jejího manžela je jenom špička ledovce vražedného organizovaného zločinu, který sahá daleko do minulosti. V hlavních rolích se objevili Michelle Keegan, Adeel Akhtar, Joanna Lumley a Richard Armitage.

Díky vysoké sledovanosti seriálu, která se v prvních dvou týdnech vyšplhala na 61 milionů shlédnutí a umístění v TOP 10 v 91 zemích, se tak můžeme těšit na další dvě adaptace. Řeč je o knihách Chybíš mi a Na útěku. Oba seriály bude produkovat společnost Quay Street Productions a Coben bude sloužit jako výkonný producent prostřednictvím své společnosti, Final Twist Productions.

Půjde tak o 9. a 10. adaptaci Cobenových knih, co se objeví na Netflixu. Coben tak pokračuje ve své práci s místními scenáristy z celého světa, aby oživil své romány na obrazovce, dosud napříč čtyřmi jazyky. Natáčení seriálu podle knihy Chybíš mi by mělo začít tento rok na jaře. A o čem knihy jsou?

Na začátku to vypadalo jen jako obyčejná profilová stránka tak jako spousta jiných na internetové seznamce. Kat Donovanová, osamělá policistka newyorského sboru, dostala předplatné na tenhle web od své kamarádky Stacy. Ale pak si Kat lépe prohlédne fotografii muže, který ji zaujal, a najednou jako by její svět kolem ní i v ní vybuchl. Ze snímku na ni hledí její bývalý snoubenec, Jeff, který jí zlomil srdce a kterého osmnáct let neviděla. A to ještě netuší, co všechno se kliknutím na jeho stránku otevře…

Kat nejprve doufá, že se možná její život od téhle chvíle začne ubírat lepším směrem. Pak ji však osloví mladičký Brandon, který tvrdí, že jeho matka zmizela a že v tom má prsty Jeff. A z minulosti se začnou vynořovat nejen Jeffova tajemství, ale i znepokojivé otázky týkající se všech lidí, které kdy Kat milovala…

~ … ~

Ztratili jste dceru. Je závislá na drogách a násilnickém partnerovi. Navíc dala jasně najevo, že nechce, abyste ji hledali. Pak ji náhodou zahlédnete hrát na kytaru v newyorském Central Parku. Už to však není ta dívka, kterou si pamatujete. Tahle osoba je zfetovaná, vyděšená a až po krk v problémech. Ani na vteřinu nezaváháte. Jdete za ní a prosíte ji, ať se vrátí domů. Uteče pryč.

Pronásledujete ji do temného a nebezpečného světa, o jehož existenci jste doposud ani netušili. Vládnou tam zločinecké gangy, hlavní měnou jsou drogy a vraždy jsou na denním pořádku. Nyní je v sázce i váš vlastní život. A nikdo už nikde není v bezpečí.

Zdroj informací a obrázků: CSFd.cz, About.Netflix.com, DatabazeKnih.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge