Timothée Chalamet září ve Wonkovi

Filmy Knihy Novinky

Karlíka a továrnu na čokoládu s Johnnym Deppem z roku 2005 podle knih Roalda Dahla jistě všichni znáte. Jak to ale bylo s Wonkou dřív? To se dozvíme v novém filmu.

Jaký byl mladý Willy Wonka (Timothée Chalamet) předtím, než do jeho továrny zavítal Karlík s partou dalších dětí? To se dozvíme ve filmu, v němž se objeví i oblíbenci Rowan Atkinson jako kněz, Olivia Colman nebo Hugh Grant jako Umpa-Lumpa.

Hudební fantasy film režiséra Paula Kinga, který se podílel na scénáři společně se Simonem Farnabym, je prequelem filmu Willy Wonka a továrna na čokoládu (Willy Wonka & the Chocolate Factory) z roku 1971, který byl zase natočen podle románu Roalda Dahla z roku 1964.

Natáčení Wonky začalo ve Velké Británii v září 2021 ve studiích Warner Bros, Leavesden ve Watfordu, kde také vznikaly záběry Harryho Pottera. Dále se filmaři objevili v Lyme Regis, Bath a v tanečním sále Rivoli v londýnském Brockley, v zimě se natáčely scény v Oxfordu.

Původními písněmi do filmu přispěl Neil Hannon, o původní hudbu se postaral Joby Talbot, britský skladatel, který například exceloval s hudbou pro film Stopařův průvodce po Galaxii (2005), v němž se objevili třeba Martin Freeman, Sam Rockwell nebo Bill Nighy. Film by se v kinech měl objevit 14. prosince tohoto roku.

Zdroj informací a obrázků: Vertical-ent.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge