Druhé série Vampýrské akademie se už nejspíš nedočkáme

Knihy Novinky Seriály

Seriálová adaptace jedné z nejoblíbenějších young adult upířin se loni dostala na streamovací službu Peacock a vypadalo to, že má nakročeno k vysokým číslům sledovanosti. Bohužel to asi nestačilo.

Vampýrská akademie vypráví příběh dvou věrných kamarádek Rose a Lissy, které se připravují na dokončení studia a vstupu do královské upírské společnosti. Přitom se snaží přijít na kloub záhadné hrozbě, která stále a stále útočí na Lissin život. Jako budoucí strážkyně Lissy není nic, co by Rose neudělala, aby ji ochránila – i kdyby to znamenalo obětovat svůj vlastní život, aby ji zachránila.

A jako by samo o sobě tohle nestačilo, vypadá to, že mezi Rose a strážcem Dimitrim to pořádně jiskří, což by se dít nemělo vzhledem k tomu, že je Dimitri její učitel. Lissa se naopak sbližuje se společenským outsiderem Christianem, který není zrovna ten správný typ muže, s nímž by se měla zaplétat dívka z královské rodiny.

Vampýrská akademie tak byla ukončena po pouhé první sérii, podle všeho prostě nenašli potřebné publikum, aby v seriálu pokračovali, i když si seriál nevedl vůbec špatně. Scénář měla na starosti Julie Plec, která se podílela také na tvorbě oblíbených Upířích deníků. Možná tak mohl být problém i v tom, že Plec v seriálu pospojovala hned několik základních zvratů z několika knih, přitom si vytvořila vlastní hlavní zápletku.

Fanouškům se to samozřejmě dvakrát nezamlouvá a už houfně ruší předplatné, jako důvod uvádějí zrušení seriálu. Obsazení seriálu na sociálních sítích už publikovalo řadu příspěvků, ve kterých děkují divákům za přízeň. Plec dokonce uvedla, že se pokusí se seriálem přejít k jiné streamovací platformě. Nebylo by to poprvé, kdy se jiná platforma ujala neprodlouženého seriálu.

Zrušení u Peacocku dostihlo také jiný seriál natočený podle knižní předlohy. Řeč je o seriálu Jeden nás lže, který se dočkal alespoň dvou sezón. Pět středoškoláků zůstane za trest po škole. Nemají moc společného, ale záhadné úmrtí a tajemství, která postupně vyplouvají na povrch, je donutí táhnout za jeden provaz.

Seriálová adaptace vychází z knih Karen M. McManus, které vyšly u nakladatelství Yoli. Letos v únoru se dočkáme nového vydání prvního dílu se seriálovou obálkou. I když jde opět o tvorbu pro Peacock, můžete si obě řady pustit na Netflixu.

Zdroj informací a obrázků: Deadline.com, DigitalSpy.com, DatabazeKnih.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge