První fotky z filmové adaptace The Wonder

Filmy Knihy Novinky

Florence Pugh se objeví v dalším napjatě očekávaném filmu, tajemném příběhu irských „půstných dívek“, fenoménu 19. století, kdy mladé ženy přestaly jíst, ale zázračně přežily.

Zdravotní sestra Lib Wright, profesionálka vycvičená samotnou Florence Nightingal, přijíždí v polovině 19. století na irský venkov, kde žije údajně zázračná jedenáctiletá dívka Anna. Už po čtyři měsíce nesnědla jediné sousto, a přitom se těší dobrému zdraví. Lib je pověřena lékařským výborem, aby odhalila domnělý podvod, zdá se však, že dívka nic nepředstírá.

Je to skutečně zázrak? Anebo za tím stojí fanaticky zbožná rodina? Lib se s Annou velmi sblíží, a proto ji vyděsí, když se její stav začne náhle rapidně zhoršovat…

Na motivy románu Emmy Donoghue, který vyšel v roce 2017 u nakladatelství Knižní klub pod názvem Zázrak, spřádá The Wonder příběh víry, laskavosti a nesnesitelného břemene smutku. Donoghue také spolupracovala na scénáři s Alice Birch, film režíroval Sebastián Lelio. Dále ve filmu uvidíme Elaine Cassidy, Niamh Algar, Ciarán Hinds, Tobyho Jonese, Davida Wilmota, Toma Burkhoe, Brían F. O’Byrne, Dermota Crowleyho, Mary Murray a Abigail Coburn. Film se objeví ve vybraných kinech a 16. listopadu také na Netflixu.

Zdroj informací a obrázků: Netflix.com/tudum, DatabazeKnih.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge