Nový plakát, datum a synopse k filmové verzi Školy dobra a zla

Filmy Knihy Novinky

První ukázku toho, co nás už na podzim čeká, jsme vám představili teprve nedávno. Teď tu díky Comic Conu máme něco nového.

Škola dobra a zla vypráví příběh nejlepších kamarádek a nešťastnic Sophie (Sophia Anne Caruso) a Agathy (Sofia Wylie), které nemohou být odlišnější. Sophie je zlatovlasá švadlena, co sní o tom, že se stane princeznou, zatímco Agatha má ponurou estetiku jako stvořenou pro ctižádostivou čarodějnici. Jedné noci pod krvavě rudým měsícem mocná síla smete obě dívky do Školy dobra a zla, kde začínají skutečné příběhy každé velké pohádky.

Po jejich příjezdu se zdá, že něco není v pořádku. Sophie je zařazena do Školy zla, kterou vede okouzlující a kyselá lady Lesso (Charlize Theron), a Agatha je zapsána do Školy dobra, na kterou dohlíží slunná a laskavá profesorka Hrdličková (Kerry Washington). Jak proplouvají svými odlišnými osudy a navštěvují kurzy s dětmi jiných slavných pohádkových postav, musí obě kamarádky najít cestu zpět do svých právoplatných škol.

První díl šestidílné knižní série v českém překladu u nakladatelství CooBoo vyšel v roce 2014, rok po vydání v zahraničí. Začátkem čarvna ovšem v zahraničí vyšla prequelová kniha Rise of the School for Good and Evil a do roka by ji měla následovat druhá. Film má oficiální premiéru 21. října tohoto roku. Doufejme, že se brzy objeví další trailer.

Zdroj informací a obrázků: Netflix.com/tudum

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge