Čas čarodějnic přinese další seriál plný nadpřirozena

Novinky Seriály

Produkční společnost Bad Wolf chystá seriálovou adaptaci trilogie A Discovery of Witches spisovatelky Deborah Harkness, která u nás vyšla jako Čas čarodějnic

Hlavní roli čarodějky Diany Bishopové si zahraje Australanka Teresa Palmer, jejího partnera/vědce/upíra Matthewa Clairmonta ztvární Angličan Matthew Goode. Teresu si možná pamatujete jako hrdinku zombie komedie Mrtví a neklidní (Warm Bodies, podle knihy Chutná těla Isaaca Mariona) nebo z filmů Jsem číslo čtyři a Čarodějův učeň. Matthew si zahrál například v seriálech Dobrá manželka nebo Panství Downton a objeví se také v adaptaci Spolku přátel krásné literatury a bramborových koláčů.

V knize vystupuje spousta dalších nadpřirozených postav a ani v seriálu tomu nebude jinak. Mnoho rolí již bylo obsazeno, takže se můžeme těšit například na Louise Brealey, představitelku Molly Hooperové ze seriálu Sherlock, která si zahraje čarodějku Gillian Chamberlainovou. Další známou tváří je Owen Teale, který ztvární roli Petera Knoxe, čaroděje a okultního experta. Pokud jste koukali na seriál Atlantis stanice BBC, pak vám bude povědomá i Aiysha Hart jako Matthewova kolegyně, doktorka Miriam Shephardová.

Představitele dalších postav zveřejnila Deborah Harkness na svém facebooku:

Seriál by se měl objevit na britské televizní stanici Sky 1, o vysílací práva např. pro USA se teprve bude jednat. Natáčení má odstartovat v září a kromě záběrů ze studia se dočkáme také exteriérů v Oxfordu či Benátkách. Společnost Bad Wolf momentálně pracuje také na nové adaptaci Jeho temných esencí, trilogie Philipa Pullmana, nicméně ohledně tohoto projektu zatím nebyly zveřejněny žádné bližší informace.

Knižní předlohu v češtině vydalo nakladatelství Knižní klub pod názvy Čas čarodějnic (2011), Stín noci (2013) a Kniha života (2015).

Zdroje informací a obrázků: DenofGeek.com, Knizniklub.cz, Variety.com, Standard.co.uk

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge