Baví vás historické seriály? Zkuste Bílou princeznu

Knihy Novinky Seriály

Historické seriály jsou stále v kurzu. A když jsou ještě natočeny podle knižní předlohy, je to ještě věčí tahák. Své by o tom mohli říct třeba tvůrci Her o trůny.

Tetonkrát je řeč o The White Princes . Jde o pokračování seriálu Bílá královna (The White Queen), jež nám v roce 2013 přinesla britská BBC One. Ačkoliv BBC One původně o druhé sérii uvažovalo, nakonec od plánů upustilo.

Americké Starz, které Bílou královnu vysílalo ve Státech, ovšem oznámilo, že by se do pokračování pustilo. Minulý rok se vše potvrdilo a pustilo se do natáčení. Starz stojí například za seriálem Cizinka, Spartakus a brzy dorazí i jejich American Gods. Obě série jsou založeny na knihách Philippy Gregory. Těch jsme se dočkali také v češtině.

A o čem seriál je? Během Války Růží nevystupovali do popředí jen muži. V roce 1485, během vzestupu Tudorovců, to s manželstvím princezny Alžběty z Yorku s králem Jindřichem VII. nevypadá nejlíp.

Pak se ale začnou šířit zvěsti, že její dlouho ztracený bratr princ Richard je naživu a připravený převzít trůn, a Alžběta si musí vybrat, na které straně konfliktu se chce zapsat do historie.

Bílá princezna si odbyla svou premiéru 16. dubna a oficiálně by měla mít 8 dílů (Bílá královna jich měla 10). Podle prvních ohlasů to vypadá velice nadějně.

https://youtu.be/H-7pHih8RmM

Zdroj informací a obrázků: Starz.com, Facebook.com/TheWhitePrincess.starz, SerialZone.cz, Hypable.com, Collider.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge