Stříbrná židle našla svého režiséra

Filmy Knihy Novinky

Před dvěma lety jsme přinesli novinku o tom, že se možná dočkáme čtvrtého dílu Letopisů Narnie. Od té doby ale bylo jaksi ticho po pěšině, ačkoliv se objevila informace o tom, že scénář je už hotový. Dneska máme ale dobrou zprávu.

Filmové Letopisy Narnie to mají jak na horské dráze. Úspěch střídá neúspěch a pochybovačné pohledy. Jelikož od prvních dílů uběhla pěkná řádka let, bylo rozhodnuto, že se v Narnii objeví úplně nové tváře, nový tým, nové kulisy.

Za scénářem stojí David Magee, který zažil úspěch díky filmům Pí a jeho život a Hledání Země Nezemě. Už to samo o sobě napovídá, že bychom se mohli dočkat kvalitního pojetí příběhu. Na režisérskou stoličku usedne Joe Johnston. Ten režíroval například první díl Kapitána Ameriky nebo oblíbené Jumanji.

Čtvrtý díl by měl sledovat osud krále Kaspiana, který pátrá po svém synovi a požádá o pomoc lva Aslana. Ten si na pátrání ze světa lidí povolá Eustáce (jediná navrátivší se postava, jakou jsme poznali ve třetím díle) a Jill. Ačkoliv v lidském světě uběhl necelý rok, v Narnii proběhla celá dekáda a Kaspian je nyní starým mužem.

Natáčení se tedy posouvá zase o krok blíže, příště snad uvidíme i nějaké herecké tváře.

Zdroj informací a obrázků: TheFandom.net, Collider.com, Variety.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge