Slavné literární postavy se potkají v hororovém seriálu

Představujeme Seriály

Frankenstein, Obraz Doriana Graye, Dracula. Rozhodně knižní tituly známé po celém světě. A spojuje je hned několik věcí. Například byly všechny vydány v 19. století a řadí se mezi hororové romány s gotickými prvky. Od letošního jara mají jedno nové, silné pojítko – seriál Penny Dreadful.

Na televizní stanici Showtime si pro letošní jaro připravili pořádnou dávku hororové viktoriánské Anglie. Už v neděli 11. května bude mít premiéru nový seriál Penny Dreadful. Hlavní zápletka? V Londýně se střetne hned několik slavných, převážně knižních postav.

Penny Dreadful Teaser Poster_FULLZa seriálem stojí John Logan, jehož práci můžete znát ze scénářů Gladiátora či Sweeneyho Todda a také napsal poslední bondovku, Skyfall. Na projektu se jako producenti podílí také Sam Mendes (Road to Perdition, režie Skyfall) nebo Sheila Hockin (Vikingové, Tudorovci). Také mezi obsazenými herci najdete spoustu slavných jmen. Tajemnou hrdinku Vanessu Ives ztvární Eva Green, Josh Hartnett se stane okouzlujícím a odvážným Ethanem Chandlerem. Herec/muzikant Reeve Carney propůjčí svou tvář sebevědomému Dorianu Greyovi, Billie Piper si zahraje irskou imigrantku Bronu Croft. V rolích dvojice Dr. Victora Frankensteina a jeho Monstra se objeví Harry Treadaway a Rory Kinnear. A v roli afrického badatele, Sira Murrayho, se představí bývalý agent s povolením zabíjet, Timothy Dalton.

Seriál je pojmenován po historickém literárním týdeníku, který přinášel do anglických domácností různé hororové příběhy o nadpřirozenu či okultismu. Informace o tom, zda půjde o plnou či zkrácenou seriálovou řadu, jsou poměrně neúplné. Vícero zdrojů však uvádí informace o osmi dílech. Je tak možné, že bude v případě úspěchu objednána celá druhá série.

Po úspěchu seriálu American Horror Story teď televize sázejí na podobnou notu – kromě Penny Dreadful je novinkou i seriál Salem. V loňském roce připravovala stanice ABC hodně podobný projekt  – Gothica. Ten však nakonec skončil v pilotním nebi.

 

Více videí si můžete pustit na stránce Penny Dreadful Production Blog.

Zdroje informací a obrázků: SpoilerTV.com, IMDb.com

2 thoughts on “Slavné literární postavy se potkají v hororovém seriálu

  1. líbil by se mi opak – nic hororového a temného, ale příběh těch, kteří dobře žili a okolí to bylo, které je obestřelo temnotou…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge