Nová ukázka ze seriálu Wednesday

Filmy Novinky Seriály

Nový seriál z dílny Tima Burtona dorazí na Netflix už 23. listopadu. Povídejme se na kousek toho, co nás čeká.

Seriál se točí kolem studia Wednesday Addamsové na Nevermore Academy a je plný nadpřirozených záhad, které čekají, až je někdo rozlouskne. Hlavní postavu Wednesday hraje Jenna Ortega, vedle které v dalších rolích září Catherine Zeta-Jones, Luis Guzman, Gwendoline Christie, Christina Ricci a další.

Addamsova rodina je fiktivní rodina vytvořená americkým karikaturistou Charlesem Addamsem. Původně se objevila v sérii 150 nesouvisejících karikatur s jedním panelem, z nichž asi polovina byla původně publikována v The New Yorker během 50 let od jejich vzniku v roce 1938. Od té doby byly upraveny pro další média jako je televize, film, videohry, komiksy, muzikál a merchandising.

V původním televizním seriálu Addams Family byla Věc (celý název: Thing T. Thing) pojata jako úplné stvoření, jehož forma byla tak děsivá, že lidé mohou vidět pouze jeho ruce. Ve dvojici filmů Addamsova rodina z 90. let Barryho Sonnenfelda byla Věc přepracována jednodušeji, jako useknutá ruka. Od té doby je nový design zachován.

Jedna věc, kterou postava nikdy nepostrádala? Osobnost. To je jistě tento případ – Věc může být pouze rukou, ale dokáže se točit, uklonit, plížit se a gestikulovat s větším přístupem a nadšením než většina herců v plné velikosti. A bude potřebovat každý centimetr této energie, aby poskytla Wednesday potřebnou asistenci, když se bude pohybovat popletenou sítí politiky a magických vražd, které Nevermore nabízí. Dokonce i někdo tak patologicky nepřátelský jako Wednesday Addams potřebuje alespoň jednoho partnera do zločinu.

Zdroj informací a obrázků: Netflix.com/tudum

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge