Budou mít Strážci svůj vlastní seriál?

Filmy Knihy Novinky

S komiksovými adaptacemi se roztrhl pytel. Když už nejsou v kinech, vidíme je v podobě seriálů také v televizi. Některé jsou lepší, jiné horší, teď prodeucentům ovšem padl zrak na oblíbené Strážce.

Zálusk na adaptaci si dělá HBO, které stojí za úspěšným seriál Hra o trůny. Pokud by vše vyšlo, scénáře by se ujal Damon Lindelof, který stojí za filmy jako Prometheus, druhý díl Star Treku, nebo seriály Pozůstalí či Ztraceni.

Podle všeho to není poprvé, kdy HBO uvažuje o možnosti tohoto seriálu. Poprvé se zmínky objevily už v roce 2015. Tehdy se dokonce mluvilo o tom, že by se režie seriálu ujal sám Zack Snyder, který stojí za úspěšnou filmovou adaptací z roku 2009.

Strážci (Watchmen) se poprvé jako komiks objevili v roce 1986. Jeho autory jsou Alan Moore a Dave Gibbons, komiks spadá pod DC Comics. Děj se odehrává v alternativní verzi Ameriky v roce 1985, kdy maskovaní superhrdinové nejsou už dávno považováni za ochránce lidstva. Živoří na okraji společnosti a už jen vzpomínají na staré dobré časy.

Světlou výjimkou je umíněný Rorschach, který za smrtí svého přítele vidí rozsáhlé spiknutí, které má zlikvidovat nebo zdiskreditovat bývalé superhrdiny, a tím otevřít cestu daleko ambicióznějšímu a nechutnějšímu projektu. Ve snaze zabránit nejhoršímu se Rorschach pokusí zmobilizovat všechny své bývalé kolegy, z nichž opravdu nadpřirozené schopnosti má ve skutečnosti jen jeden. Jejich cílem bude strážit lidstvo.

Jestli se nakonec seriálu opravdu dočkáme, je zatím ve hvězdách. Vzhledem k úspěchu podobných seriálů je ale dost dobře možné, že přeci jen bude.

Zdroj informací a obrázků: Deadline.com, TheHollywoodReporter.com, Hypable.com, TheFandom.net

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge