Veronica Roth připravuje duologii

Filmy Knihy Novinky

Do českých kin se sice v polovině měsíce března chystá filmová adaptace druhého dílu knižní série Divergence, pro Veronicu Roth to ale rozhodně neznamená blížící se konec jedné ságy. Už pilně pracuje na něčem dalším.

Autorka se včera rozhodla překvapit všechny své fanoušky a na Twitter vypustila zprávu o tom, že pracuje na dalších knihách pro nakladatelství HarperCollins.

VR_tweet

Knihy by měly být vydány rok po sobě, a to v roce 2017 a 2018. O knihách je známo pouze to, že by se dějově a žánrově měly blížit oblíbeným Star Wars a měly by vyprávět příběh chlapce, který vytvoří nevídané spojenectví s nepřítelem.

Oba dva totiž zoufale chtějí uniknout ze svých životů a navzájem si pomůžou v dosažení toho, po čem nejvíc touží: pro jednoho je to vykoupení, pro druhého zase pomsta. Sama Roth ke knihám řekla: „Psaní nové série si velmi užívám. Nemůžu se dočkat, až se o ni podělím se čtenáři.

S psaním knih si dává podle svých slov dost záležet a nechce nic uspěchat. Po dopsání Divergentní trilogie si dala od psaní trochu oddech, aby se k němu mohla zase vrátit a dívat se na vše z jiné perspektivy. Teď vše dělá pečlivěji, aby byla s příběhem i se svou prací opravdu spokojená.

Zvolení tématu Hvězdných válek je poměrně chytrý tah, jelikož většina fanoušků netrpělivě očekává, až nejnovější filmový díl tohoto trháku konečně vtrhne do kin. Knihy Roth by se tak mohly svézt na velké vlně nadšení, kdy budou čtenáři hledat něco tématicky podobného, co by je mohlo stejně uchvátit. Uvidíme, jestli se série nakonec dočkáme i v češtině a jestli bude svět tolik bavit jako Divergence.

Zdroj informací a obrázků: Twitter.com/VeronicaRoth, PRNewsWire.com, BookRiot.com, Hypable.com, PageToPremiere.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge