Nástroje smrti se opravdu vrátí. Ale trochu jinak

Knihy

Fanoušci fantasy série The Mortal Instruments a celého díla Cassandry Clare netrpělivě vyhlíží každé novinky ohledně filmového zpracování Města z popela. Práva jsou prodaná, scénář v podstatě nachystaný, ale produkce dostala stopku. Až teď se celý projekt pohnul – a kupodivu trochu jiným směrem.

City of Bones poster 1O neúspěchu filmové adaptace Města z kostí s Lily Collins a Jamiem Campbell Bowerem v hlavních rolích už se toho napsalo hodně. Skalní fanoušci byli sice (jako vždy) nadšení, jenže snímek nebyl žádným kasovním trhákem a kritika si na něm poměrně smlsla. Nějakou dobu tedy nebylo jasné, zda se dočká zfilmování i druhý díl. V říjnu 2013 jsme sice přinesli článek o tom, že druhý film bude, ale od té doby? Jako by celý projekt zmizel z povrchu zemského.

Teď se však objevily informace o tom, že bude z TMI televizní seriál. Hlavním tvůrcem by měl být Ed Decter, který pracoval například na seriálech Unforgettable, Helix nebo The Client List. Tvůrci ze společnosti Constantin Film toho zatím moc neprozradili, Martin Moszkowicz, který stojí v čele Constantinu, řekl: „Vlastně dává smysl (adaptovat) tuhle sérii jako televizní seriál. Spoustu věcí jsme museli z knihy kvůli filmu The Mortal Instruments vypustit. V seriálu budeme mít možnost jít více do hloubky a prozkoumat tento svět do větších detailů a hlouběji.“

Projekt „seriálového dramatu pro náročné“ je momentálně ve fázi vývoje a produkce by mohla začít příští rok. Většina podrobností je zatím ve hvězdách – televizní stanicí začínaje a obsazením rolí konče. Pokud bychom však měli hádat, nejspíše dojde k velkému přeobsazení postav. Připouštím, že pro některé série se zpracování do podoby seriálu hodí mnohem více než to filmové. Například Vampýrská akademie tím „zhuštěním“ do hodiny a půl dost utrpěla. Ani tak by však neměla být jedna knížka natažená na délku klasické série (22 až 24 dílů), minisérie by byla rozhodně vhodnějším řešením. Upíří deníky asi nejsou nejvhodnější seriál ke srovnávání, ale pokud by se rozhodla Cassandra Clare spolupracovat na scénářích a vývoji celého seriálu, mohl by z toho vzejít poměrně rozumný počin, který udělá čest svým knižním předobrazům.

Nástroje smrti nejsou jediným projektem Constantinu, v rámci kterého dojde k přepracování filmového námětu do podoby seriálu. Podobné plány mají také s kultovní sérií Resident Evil nebo s historickým dramatem Parfém: Příběh vraha Patricka Süskinda.

Zdroje informací a obrázků: thehollywoodreporter.com, hypable.com

5 thoughts on “Nástroje smrti se opravdu vrátí. Ale trochu jinak

  1. Tak z toho mám docela strach 😀 Kdyby se první film natočil pořádně, tak tohle vůbec nemuselo být. S hereckým obsazením jsem byla spokojená, ale jinak byl film trochu mimo, protože se nedržel knížky..

  2. Jestli přeobsadí postavy, zejména hlavní (Jamie, Lily, Robbie), docílí akorát toho, že fanoušci budou brblat a nevím, jestli to bude úspěšné

  3. Tak s tím obsazením nejsem vůbec spokojená, když se momentálně dozvídám , že to budou muset přeobsadit. Do ted jsem byla spokojená s celým obsazením a představa , že by tam opravdu chyběl Jamie nebo Lily v hlavních rolích , tak mě to docela děsí. Těším se (nebo aspoň se chci těšit) ,že to chtějí pojmout ve stylu seriálu, sice se toho taky trošku bojím , ale pokud to bude nějak pokračovat a nějakým způsobem fungovat, tak proč ne. Knížku stejně nikdy film nenahradí, ale doufám, že když už to chtějí celé předělat a zapracovat na tom od začátku ,tak at to teda stojí za to a máme se tedy na co těšit.

  4. podla mna ten film bol uzasny…. zo vstkym som bola spokojna… skoda ze musim cakat na dalsi diel a som zvedava kedy ho komecne nakrutia… ak s toho spravia nejaky serial tak hned pojdu do zahuby… a povecte mi ktory film sa drzi podla kniziek? ziadny takze laskavo s timto budte s ticha….

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge