Návrat do Gatlinu s Linkem a Ridley

Knihy Novinky Představujeme

Tetralogie Kroniky prokletých zaklínačů z per autorského dua Kami Garcia a Margaret Stohl si po celém světě našla řadu fanoušků. V únoru tohoto roku jsme se dokonce dočkali filmové podoby, která viděla první knihu nejspíš jen z rychlíku a u kritiků spíše pohořela. A i když se autorky soustřeďují na své vlastní série, vypadá to že se s Gatlinem ještě nerozloučíme.

dangerousdreamcover1Ačkoliv byl příběh Ethana a Leny uzavřen, ostatní své poslední slovo ještě neřekli. A tak se autorky v nové spin-offové sérii Dangerous Creatures vrací do Gatlinu, aby se podívaly na osud Linka a Ridley.

Svou pouť započnou enovelou Dangerous Dream, která má vyjít 17. prosince 2013. První díl nové série, Dangerous Creatures, by pak měl vyjít 6. května 2014.

Autorky se nechaly slyšet, že se ke spin-offu odhodlady, protože přece jenom už znaly celé pozadí původní série, všechny vedlejší příběhy a rozhodnutí postav – byla by škoda toho nevyužít. Nejdříve to ovšem musely probrat s nakladetelem a napsat hlavní linii nového příběhu, přitom do ní zapojit staré známé tváře i nějaké ty nové.

Linka s Ridley si vybraly proto, že patří mezi jedny z nejoblíbenějších postav fanoušků, vyslyšely tak nesčetné emaily, tweety a dopisy čtenářů. Nejčastěji přicházely dotazy na to, jak to s nimi vlastně bylo dál. Margaret Stohl dokonce přišla panenka Barbie, která měla ve vlasech růžové pramínky.

Dočkáme se toho, že se Link s Ridley konečně dají dohromady? Anebo se vydáme na další zatáčku jejich bouřlivého vztahu? Navíc autorky slíbily, že se v sérii potkáme s nejpřitažlivějším týpkem, jakého kdy jejich původní série spatřila. Jeho jméno zní Lennox Gates a rozhodně to není hodný kluk. Znamená to, že se dočkáme milostného trojúhelníku?

Novela Dangerous Dream začíná promocí a čtenáři se tak opět vrátí na Gatlin. Moc dlouho v něm prý ale nepobudou, protože se příběh odehrává také jinde, mimo jiné i v New Yorku. Link snil o vysoké, ale jak víme, zrovna moc dobře to nedopadlo, proto se v sérii podíváme na Linka jako možnou rockovou hvězdu. Autorky mají v plánu umístit každý díl série do jiného místa, přitom se vracet do NY. V novele se čtenáři opět setkají také s Ethanem a Lenou, nebo Johnem a Liv, kteří se tu a tam objeví i v sérii.

Zdroj informací a obrázků: MTV.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge