Druhý filmový díl Mortal Instruments potvrzen

Filmy

Včera k večeru (americkému odpoledne) Cassandra Clare oficiálně potvrdila, že se druhý knižní díl dočká svého filmu. A se stejným hereckým složením, nejspíš.

CoB 03City of Bones (Město z kostí) ještě není ani v kinech, ale tvůrci mají už dlouho jasno – chtějí do kin dostat také City of Ashes (Město z popela). Teprve včera se ale tajné sny všech fanoušků potvrdily a vypadá to, že se filmového pokračování dočkáme.

Na režisérskou stoličku by měl opět usednout Harald Zwart, účast na filmu potvrdili i Lily Collins (Clary) a Jamie Campbell Bower (Jace). Za scénářem k druhému dílu opět stojí Jessica Postigo Paquette. Natáčení by mělo začít už na podzim tohoto roku.

Vypadá to, že se v budoucnu nejspíš dočkáme obou filmových sérií na základě oblíbených knih. Cassandra už dříve ohlásila, že se plánuje také filmová podoba její prequelové série The Internal Devices. Ta je zasazená do stejného vesmíru, jen jiné doby. Fanoušci se tak dočkají lehce steampunkového Londýna 19. století.

V současné době čtenáři čekají na poslední, šestý, díl The Mortal Instruments (Nástroje smrti), který by měl vyjít v březnu 2014 pod názvem City of Heavently Fire. Poslední, třetí, díl série The Internal Devices, Clockwork Princess v zahraničí vyšel 19. března 2013. Clare má dále v plánu v roce 2015 vydat první díl spin-off trilogie Dark Artificies. První díl nese název Lady Midnight a odehrává se 5 let po událostech posledního dílu Mortal Instruments.

Uvidíme, jak úspěšné nakonec filmy budou. Když si to spočítáte, je docela dobře možné, že bychom se mohli dočkat celkově dvanácti filmů – pokud tedy budeme počítat s filmem na knihu. Tolik dílů zatím nemají ani Hvězdné války. Šílené? Možná. U Clare nejspíš člověk nikdy neví.

A ještě malá perlička na závěr. Byly uvolněny oficiální postery pro Simona, Valentýna a Magnuse.

CoB 04

+ Simon má také svůj oficiální Tumblr

CoB 05

CoB 06

Zdroj informací a obrázků: HolywoodReporter.com, Hypable.com

13 thoughts on “Druhý filmový díl Mortal Instruments potvrzen

  1. Jonathan Rhys Meyers aka Valentine strčí všechny ty mlaďochy do kapsy…:D No, Simona možná ne..:D

  2. Na film se moc těším, protože MI je moje oblíbená série. Jen co mi od začátku vadí jsou typické rysy postav jako Clare – zelené oči a zářivě rudé vlasy (jako na obálkách knih), Valentýn a jeho bílé vlasy, …
    No jen mi je líto, že roli Jace odmítl herec Alex Pettyfer, škoda, ten by se mi tam zamlouval líp 🙂

  3. Já jsem viděla film The Mortal Instrumens – Město z kostí a hodně se mi to líbilo.Knížka je taky velmi dobrá.:D

  4. jamie se moc nehodí k Jacevi ale je krásnej..ještě jsem to neviděla takže nemůžu soudit .))

  5. První díl jsem viděla a hned jsem si ho oblíbila a už se velice těším na další díl. Pokud jde o knížky, tak teď čtu už druhý.

  6. Film byl super a po shlédnutí jsem se matně rozpomněla, že existují knihy…Mám za sebou pátou a nemohu se dočkat té poslední…

  7. Film patří mezí mé nejoblíbenější. Strašně se těším na druhý díl. Myslíte si že jsou doopravdy sourozenci…?

  8. No já osobně musím říct že Jamie se mi tam vůbec nehodil knihy sem četla nejmíň pět krát a řeknu vám že jsou tisíckrát lepší než film!!!
    Neříkám že je film špatný ale obsazení je úplně příšerné,příběh je uspěchaný a ani v nejmenším se to nepodobá příběhu v knize. Postavy se ani v nejmenším nepodobají.
    Na film jsem se opravdu těšila ale když jsem se koukla na ukázky řekla jsem si že za tohle prachy na kino dávat nebudu. Na film jsem se koukla později na internetu a nemile jsem měla pravdu…byl to děs. Film neměl moc přízeň a režisér natáčení druhého dílu zrušil.Později se ale začalo šířit že už zase natáčí ale někdo jiný. Nakonec se na internet dostali zvěsti že se natáčí seriál. Obsazení i režie tohoto seriálu by mělo být jiné. Ale jak víme internetu se nedá věřit na 100% a proto tomu moc nevěřím ale doufám že jestli tomu tak je tak že to bude stát za to!!!
    Také se začal natáčet film na první díl slavní série Andělé:Pád
    Knihy jsem četla a opravdu skvělé,jen doufám že tento film bude mnohem lepší což si myslím že bude,než Město z kostí 🙂

    1. Já si myslim ze kdyby sis precetl/a knihu az po te cos videla film tak by se ti libil. Sice je to odlisne ale jinak film dobry kdyz si odmyslis odlisnost od knihy 🙂 Skoda ze neni 2 dil 🙁

  9. Ne nejsou sourozenci přečti si knihu a uvidíš sama 🙂
    Jen ti řeknu to že kdyby byli sourozenci,byla by autorka magor 😀

    1. Osobně s tím moc nepočítám, vzhledem k seriálu… A co se seriálu týká – osobně ho nemůžu vystát, chvíli jsem si pořád opakovala, že „je to jen na motivy“, ale po pár dílech jsem to vzdala, navíc když se ani herecké „výkony“ nezlepšovaly…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge