Filmová adaptace Jak stvořit dívku láká trailerem

Filmy Knihy Novinky

O tom, že se chystá adaptace knižní předlohy ze života Caitlin Moran jsme vám psali už před dvěma lety. Teď tu konečně máme první lákačku.

O adaptaci Jak stvořit dívku se začalo mluvit už v listopadu 2014 s tím, že na scénáři se bude podílet sama autorka společně s Johnem Nivenem.

Coky Giedroyc usednul na režisérskou stoličku a do hlavní role Johanny byla vybrána Beanie Feldstein, která na sebe upozornila třeba ve filmu Lady Bird.

Dále se můžeme těšit na Alfieho Allena, Paddyho Considine, Sarah Solemani, Laurie Kynaston, Joannu Scanlan, Arinze Kene, Franka Dillane, Tadhga Murphyho Ziggy Heath a hvězdnou Emmu Thompson či zpěvačku Lily Allen.

Film měl oficiální premiéru loni na mezinárodním filmovém festivalu v Torontu.

Píše se rok 1990. Čtrnáctiletá Johanna Morriganová si v televizním pořadu utrhla tak příšernou ostudu, že už nemá žádný důvod být dál Johannou. A tak si vymyslí identitu Dolly Wildeové — hubaté gotičky a sexuální průzkumnice se zálibou v alkoholu! Chce zachránit svou chudou bohémskou rodinu tím, že se stane spisovatelkou — podobně jako Jo v románu Malé ženy nebo sestry Brontëovy, ale bez toho umírání v mladém věku.

Co byste dělali, kdybyste během dospívání zjistili, že to, co vás rodiče naučili, prostě nestačí?

V sedmnácti se opíjí, kouří a zkouší všechny druhy sexu. Pracuje pro hudební magazín, kde ve svých recenzích o šesti stech a méně slovech pitvá hudební skupiny.

Ale co se stane, když si Johanna uvědomí, že její Dolly má jednu fatální chybu? Stačí krabice plná nahrávek, stěna plná plakátů a hlava plná paperbacků k tomu, aby se dala stvořit dívka?

Caitlin Moran je britská novinářka a televizní moderátorka. Už v osmnácti letech uváděla na britském televizním kanálu Channel 4 pořad o pop music Naked City. Následujících osmnáct let své kariéry se věnovala psaní do deníku The Times — přispívala jako recenzentka i jako autorka nejčtenější rubriky, satirického sloupku o slavných osobnostech s názvem Celebrity Watch. V roce 2010 získala publicistickou cenu Columnist of the Year udělovanou v rámci British Press Awards, nejprestižnějších ocenění britského tisku.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com, IMDb.com, DatabazeKnih.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge