Duncan Jones bude režírovat World of Warcraft

Filmy Hry

Natáčí se filmy podle knih a natačí se filmy podle úspěšných počítačových her. Toto je právě ten druhý případ. Knih ze světa velice oblíbené hry World of Warcraft jsme se už dočkali, nyní přichází na řadu také filmová podoba…

Duncan JonesFilmař Duncan Jones, který stojí například za filmy Zdrojový kód a Moon, by měl usednout na režisérskou stoličku filmové adaptace WOWka společnosti Blizzard Entertainment. Warcraft se stal jednou z nejrozšířenějších a nejoblíbenějších multiplatformových online RPG (alias her na hrdiny).

Hra si po celém světě získala své fanoušky kombinací klasické fantasy a trošky scifi, záleží na tom s kým a jak hru hrajete. Není nouze o vypjaté situace, pořádné akce a hromadu nadpřirozených postav a bytostí. Setkáte se tak s draky, orky, zombíky, vlkodlaky, ale i emzáky a vesmírnými loděmi.

Za produkcí stojí Thomas Tull a Jon Jashni z Legendary Pictures společně s Charlesem Rovenem a Alexem Gartnerem z Blizzard and Atlas Entertainment. Scénář, za nímž stojí Charles Leavitt, se stále úzkostlivě drží pod pokličkou. Produkce předpokládá, že by se mohlo začít točit na podzim a do kin by se film mohl dostat v roce 2015.

Warcraft je prozatím největším filmem, kterého by se měl Jones zhostit. A také nejdražším. Původně se proslýchalo, že se režie ujme spidermanovský Sam Raimi. Jones k režírování WOWka na svém Twitteru napsal: „Tahle rukavice byla do ringu hozena už dávno: Dokážete natočit film založený na videohře? Vždycky jsem říkal, že je to možné. A teď mám tu možnost!“ Tahle RPG měla ke konci roku 2012 na 10 miliónů zaregistrovaných hráčů.

Dokáže Jones natočit film tak, aby se fanouškům líbil? Má film šanci na úspěch? Proč ne. V Hollywoodu to už dříve zkusili s Princem z Persie a i když filmoví kritici dali filmu co proto, světově vydělal dvojnásobek toho, co se do něj vrazilo na začátku. Ostatně na filmová plátna míří také adaptace čím dál tím oblíbenější hry Assassin’s Creed s Michaelem Fassbenderem v hlavní roli. A to už v roce 2014.

Zdroj informací a obrázků: HollywoodReporter.com, SkyNews.com.au, DigitalTrends.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge