KINO: Mocný vládce Oz

Filmy Filmy v kinech

Už je to nějaký ten pátek, kdy prosákla zvěst o tom, že bychom se přece jenom mohli vrátit do Země Oz, později se začaly objevovat první fotky a v poslední době také zajímavý a dosti lákavý trailer ve stylu Alenky v říši divů. Na film Mocný vládce Oz se tak můžeme těšit již 7. března 2013!

MOCNÝ VLÁDCE OZ

OZ 0Když se Oscar Diggs (James Franco), druhořadý cirkusový kouzelník s pochybnou morálkou, dostane z prašného Kansasu do životem pulsující Země Oz, myslí si, že vyhrál v loterii.

Sláva a bohatství jsou jeho, dokud nepotká tři čarodějky: Theodoru (Mila Kunis), Evanoru (Rachel Weisz) a Glindu (Michelle Williams).

Oscar se nechtěně zaplete do velikých problémů, kterým čelí země Oz a její obyvatelé, a musí se naučit odlišovat dobré lidi od zlých dřív, než bude příliš pozdě. Kouzelník postupně využívá své magické umění a vynalézavost, aby se proměnil ve věhlasného a mocného čaroděje a především v lepšího člověka. (CSFD.cz)

Po úspěchu Sněhurky a sedmi trpaslíků z roku 1937 chtěl Walt Disney vytvořit animovaný film na motivy knih L. Franka Bauma, jenže práva na zfilmování byla v té době již přeprodána a z první knihy se stal úspěšný muzikál s Judy Garland.  V roce 1954 byla práva k třinácti knihám o Ozovi opět k mání a Walt Disney Production tentokrát nenechal nic náhodě a zakoupil je k pozdějšímu použití jak ve formě televizního seriálu, tak jako atrakce do Disneylandu. Disney v roce 1985 přišel s neoficiálním pokračováním úspěšného filmu Čaroděj ze země Oz (1939), Return to Oz, které se ovšem nedočkalo uznání a ani kritiky nebyly zrovna pochvalné.

Disney se po úspěchu Burtonovy Alenky v říši divů pokusil navázat i s Mocným vládcem z Oz. Režie se ujal Sam Raimi, známý díky své trilogii o Spidermanovi, a Danny Elfman zase hudební složky. Do hlavní role byl původně zvažován Robert Downey Jr., nakonec ji ovšem získal James Franco.

Zdroj informací a obrázků: CSFD.cz, OztheGreatandPowerful.com, Wikipedia.org

3 thoughts on “KINO: Mocný vládce Oz

  1. James Franco je skvelý 8P ale aj Robert Downey Jr. by to skvele zahral 8)
    no nechám sa prekvapiť, teším sa na Milu Kunis 8P

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge